Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Mar.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstrantkinja na Kipu slobode kažnjena pet godina uslovno

Žena koja se popela na postolje Kipa Slobode kod Njujorka 4. jula prošle godine da protestuje zbog odvajanja porodica na meksičkoj granici osuđena je na pet godina zatvora uslovno i 200 sati društveno korisnog rada.

Tereza Okumu je ušla u savezni sud na Menhetnu danas sa selotejpom preko lica i trakom oko čela sa napisanim rečima "Meni je stalo" (I care).

Na insistiranje sudije skinula je selotejp pre nego što je osuđena za nezakonit ulazak na javno dobro, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ometanje delovanja jedne agencije i nasilničko ponašanje.

Zbog njenog četvoročasovnog protesta evakuisano je 4.330 ljudi sa državnog zemljišta jednog od najposećenijih dana u godini, 4. jula kada se slavi Dan nezavisnosti SAD.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.