Chrome i dalje na vrhu, Edge raste

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Mar.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Chrome i dalje na vrhu, Edge raste

NEW YORK - Prema internetskoj stranici NetMarketShare, Googleov internetski preglednik Chrome je i u veljači bio vodeći internetski preglednik po zastupljenosti na tržištu, iako je njegov udio pao na 66,89%.

S druge strane iznenađuje podatak o rastu Microsoftova internetskog preglednika Edge, koji je u siječnju imao udio od 4,61%, da bi u veljači taj udio rastao na 4,79%.

Valja podsjetiti da je riječ >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << o pregledniku koji se trenutačno nalazi u prijelaznoj fazi, Microsoft je odustao od EdgeHTML enginea u korist Chromiuma, no iduća veća nadogradnja Windows 10 sustava koja stiže u travnju i dalje će se bazirati na Edge pregledniku sa starim EdgeHTML engineom.

Od ostalih preglednika, Mozillin Firefox ima udio od 9,39%, dok se stari Internet Explorer i dalje drži s udjelom od 6,69%.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.