Brod-bolnica stigao u Njujork: Konfort ima 12 operacionih sala i 1.000 kreveta (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 31.Mar.2020, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brod-bolnica stigao u Njujork: "Konfort" ima 12 operacionih sala i 1.000 kreveta (FOTO)

Vojni brod-bolnica "Konfort" uplovio je u Njujork, gde je broj smrtnih slučajeva povezanih sa virusom korona porastato na 1.218 NjUJORK - Vojni brod-bolnica "Konfort" uplovio je u Njujork, gde je broj smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom porastato na 1.218. Brod ima 1.000 kreveta i namenjen je za lečenje pacijenata koji nisu inficirani korona virusom, kako bi bila oslobođena mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na infektivnim klinikama u Njujorku, preneo je sinoć AP. Pored 1.000 kreveta, "Konfort" ima 12 operacionih sala. Njujork se priprema za vrhunac epidemije korona virusa u aprilu, a gradski zvaničnici pokušavaju da povećaju bolničke kapacitete do 87.000 kreveta.U Njujorku je 9.500 ljudi trenutno hospitalizovano zbog COVID-19, a njih više od 2.300 je na intenzivnoj nezi. U državi Njujork ima više od 66.000 potvrđenih slučajeva korona virusa.VOJSKA POMAŽE U MRTVAČNICAMA U NjUJORKUAmerička vojska je saopštila da je da je od nje zatraženo da u Njujork pošalje osoblje za pomoć u mrtvačnicama, kao deo odgovora vlade na pandemiju korona virusa, javlja Rojters. "Dobili smo poziv da u Njujork pošaljemo tim koji bi pomagao u mrtvačnicama prilikom sahrana i u fazi smo traženja osoblja", saopštio je vojni zvaničnik.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

POMOĆ ZA NJUJORK: Stigla plutajuća bolnica, brod sa 1.000 kreveta dugačak tri fudbalska terena (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020

Očekuje se da će na brod dovoziti pacijente koji nisu zaraženi virusom korona, kako bi rasteretili bolnice države Njujork...Brod-bolnica, koji je predviđen za 1000 kreveta, stigao je na 90. pristanište Menhetna iz Hadsona sa ciljem da se rastereti zdravstveni sistem države Njujork, prenosi dopisnik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.