Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 19:52

Brnabićeva sa Guteresom i Viktorijom Nuland: Bila sam jasna, Srbija očekuje primenu Briselskog sporazuma

Premijerka Ana Brnabić, koja se u Njujorku sastala sa podsekretarkom za politička pitanja u Stejt departmentu Viktorijom Nuland, rekla je da je razgovoru bila potpuno jasna, poručivši da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma. Predsednica Vlade sastala se i sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, koji je razgovor počeo rečima da za njega Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nije država.
Ana Brnabić, koja boravi u Njujorku na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sastala se sa Viktorijom Nuland.

Razgovor je opisala kao iskren i otvoren. "Žena koja odlično poznaje region, odlično poznaje Srbiju, sve one probleme koji u regionu imamo", istakla je premijerka.
Razgovarali su, kako je navela, o trenutnoj situaciji na KiM, eventualnim mogućim daljim razgovorima u Briselu, šta je to što Srbija očekuje.
"Ja sam bila potpuno jasna da je to puna implementacija Briselskog sporazuma i da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o punoj implementaciji Briselskog sporazuma, odnosno formiranju ZSO i da ne možemo da se ponašamo kao da jedan dan taj sporazum postoji, a jedan dan ne postoji, ili za nas postoji, a za Albance ne. Mislim da smo se u tome složile", navodi Brnabićeva.
Predsednica Vlade sastala se večeras sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, koji je razgovor počeo rečima da za njega Kosovo nije država.  
O situaciji na Kosovu i Metohiji premijerka Ana Brnabić govoriće na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, večeras oko 23.30 po našem vremenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić sa Viktorijom Nuland: Nema smisla govoriti ni o čemu osim o ZSO

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2021

Premijerka Ana Brnabić se u Njujorku sastala sa podsekretarkom za politička pitanja u Stejt departmentu Viktorijom Nuland, i poručila da nema više smisla govoriti ni o čemu drugom osim o formiranju Zajednice srpskih opština.

Nastavak na N1 televizija...

Premijerka Srbije učestvovala u panelu Dijalog UN o energiji

Izvor: Danas, 25.Sep.2021, 10:58

Premijerka Srbije Ana Brnabić učestvovala je video porukom na UN Dijalogu o energiji, koji je organizovan na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, saopštio je danas njen kabinet.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.