Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2018, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Važno je prisustvo UNMIK na Kosovu bez promene njegovog mandata

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je u Njujorku da je nesmanjeno prisustvo UNMIK-a na Kosovu i Metohiji, bez promene mandata, od ključnog značaja za očuvanje stabilnosti.

Ona je na sastanku na visokom nivou pod nazivom "Akcija za mir", posvećenom mirovnim operacijama, u organizaciji generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša, istakla da UNMIK deluje u izuzetno kompleksnom političkom i bezbednosnom okruženju i da je zato neophodno da se angažovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nastavi u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN, saopšteno je iz danas Vlade Srbije.

Premijerka Brnabić zahvalila je na sinoć održanom sastanku generalnom sekretaru UN na posvećenosti kada je reč o jačanju mehanizama UN za očuvanje i izgradnju mira u svetu.

"Mirovne operacije jedan su od ključnih instrumenata kojima UN jačaju svoju ulogu u očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti", naglasila je Brnabić u obraćanju.

Predsednica Vlade rekla je da Srbija snažno podržava napore Ujedinjenih nacija u očuvanju mira i bezbednosti.

"Danas, više od 300 žena i muškaraca iz Srbije učestvuje u mirovnim operacijama pod mandatom Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Ponosni smo što smo lider u regionu Zapadnog Balkana i deveti među evropskim zemljama po broju učesnika u mirovnim misijama", istakla je premijerka.

Predsednica Vlade rekla je da je za Srbiju veoma važno i to što je jedna od UN misija, UNMIK, uspostavljena Rezolucijom SB UN 1244, na teritoriji naše zemlje.

Na sastanku "Akcija za mir" govorili su brojni visoki svetski zvaničnici, između ostalih i francuski predsednik Emanuel Makron i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić: Nesmanjeno prisustvo UNMIK-a od ključnog značaja

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je u Njujorku da ja nesmanjeno prisustvo UNMIK-a na Kosovu i Metohiji bez promene mandata, od ključnog značaja za očuvanje stabilnosti u našoj južnoj pokrajini...Ona je na sastanku na visokom nivou pod nazivom “Akcija za mir“, posvećenom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.