Brnabić: Švajcarska nudi pomoć u dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Švajcarska nudi pomoć u dijalogu Beograda i Prištine

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon susreta sa švajcarskim predsednikom Alenom Berseom u Njujorku, da je "Švajcarska koja je jedna od zemalja koja jako mnogo podržava nezavisnot takozvanog Kosova, po prvi put sada insistirala da čuje šta je to što može da uradi da pomogne Srbiji u dijalogu sa Prištinom".

- Insistirali su na tome, čak me nakon toga zaustavila njihova televizijska ekipa da vidi kako mi gledamo na taj dijalog, šta Švajcarska može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uradi da podrži tu inicijativu, tako da je to još jedna stvar u kojoj su, čini mi se, prepoznati svi napori Srbije da napravimo jedan iskorak u održivi mir, održivu stabilnost na Balkanu - kazala je za Dnevnik RTS Brnabićeva.

Ona se sa predsednikom Švajcarske juče sastala na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, gde će večeras održati govor.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Predstaviću novo lice Srbije, SAD nemaju više crvene linije o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2018

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će noćas, u svom govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, predstaviti novo lice Srbije, dosadašnje rezultate, ali i da će kao nezaobilaznu temu pomenuti pitanje Kosova..."Sama sam pisala govor jer želim da građani znaju koliko mi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.