Brnabić:Nesmanjeno prisustvo UNMIK-a, bez promene mandata, od ključnog značaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić:Nesmanjeno prisustvo UNMIK-a, bez promene mandata, od ključnog značaja

Srbija snažno podržava napore Ujedinjenih nacija u očuvanju mira i bezbednosti, izjavila je u Njujorku predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić i istakla da je za našu zemlju od ključnog značaja očuvanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji, te da je stoga važno nesmanjeno prisustvo UNMIK-a na u južnoj srpskoj pokrajini.

Brnabić je u obraćanju na skupu na visokom nivou "Akcija za mir", posvećenom mirovnim operacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u organizaciji Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, zahvalila generalnom sekretaru UN, Antoniju Guterešu, na posvećenosti kada je reč o jačanju mehanizama UN za očuvanje i izgradnju mira u svetu.

"Mirovne operacije jedan su od ključnih instrumenata kojima UN jačaju svoju ulogu u očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti", istakla je Brnabić.

Istakla je da Srbija snažno podržava napore Ujedinjenih nacija u očuvanju mira i bezbednosti.

„Danas, više od 300 žena i muškaraca iz Srbije učestvuje u mirovnim operacijama pod mandatom Ujedinjenih nacija i Evropske unije", naglasila je i istakla da je ponosna što je Srbija lider u regionu Zapadnog Balkana i deveta među evropskim zemljama po broju učesnika u mirovnim misijama.

Premijerka je kazala da je za Srbiju veoma važno i to što je jedna od UN misija, UNMIK, uspostavljena Rezolucijom SB UN 1244, na teritoriji naše zemlje.

„"Nesmanjeno prisustvo UNMIK-a na Kosovu i Metohiji bez promene mandata, je od ključnog značaja za očuvanje stabilnosti u našoj južnoj pokrajini", naglasila je Brnabić.

Ona je istakla da UNMIK deluje u izuzetno kompleksnom političkom i bezbednosnom okruženju i da je zato neophodno da se angažovanje nastavi u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN.

Na sastanku "Akcija za mir" govorili su brojni visoki svetski zvaničnici, između ostalih i francuski predsednik Emanuel Makron i ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Da UNMIK nastavi akciju u skladu sa Rezolucijom 1244: Brnabić na skupu generalnog sekretara UN u društvu Makrona i Lavrova

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2018

Predsednica Vlade istakla je da Srbija snažno podržava napore Ujedinjenih nacija u očuvanju mira i bezbednosti..- Nesmanjeno prisustvo UNMIK-a na Kosovu i Metohiji bez promene mandata, je od ključnog značaja za očuvanje stabilnosti u našoj južnoj pokrajini - naglasila je Brnabić...Brnabićka...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.