Bio sam zapanjen kada su nam Niksi ponudili Porzingisa

Izvor: B92, 21.Maj.2020, 21:24

"Bio sam zapanjen kada su nam Niksi ponudili Porzingisa"

Mark Kjuban, vlasnik Dalas Maveriksa, rekao je kako je bio zapanjen kada je dobio ponudu od Njujork Niksa za Kristipasa Porzingisa.

Niksi su se našli u problemu jer im je Letonac pre nešto više od godinu dana saopštio da neće produžiti ugovor s njima.

Franšizu iz "velike jabuke" to je stavilo u beizlaznu poziciju i morali su da ga trejduju kako ga ne bi izgubili ni za šta.

"Bio sam zapanjen. Dešava se to s vremena na vreme u NBA. Kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Harden bio trejdovan iz Oklahome u Hjuston zapitao sam se zašto nama nisu ponudili to. Nismo bili tada u miksu, ali nije niko osim Hjustona. Dobili su poziv i rekli su da. Tako je i nama bilo sa Porzingisom", rekao je Kjuban za "WFAN's Moose & Maggie".

Niksi su tada ponudili Porzingisa, Tima Hardaveja juniora, Treja Burka i Kortnija Lija, dok su zauzvrat tražili Denisa Smita juniora, Diandrea Džordana, Veslija Metjusa i dva buduća pika prve runde.

Dalas je to oberučki prihvatio i sada, posle 15 meseci, ima jedne od najtalentovanijih košarkaša – Luku Dončića i Kristipsa Porzingisa.

Sa druge strane Niksi imaju Denisa Smita juniora koji ako nastavi da igra ovako verovatno više neće biti u ligi, kao i buduće pikove prve runde.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.