Amerikanci beže iz preskupih gradova: Ovo su 10 najpovoljnijih u koje se sele

Izvor: B92, 01.Mar.2020, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci beže iz preskupih gradova: Ovo su 10 najpovoljnijih u koje se sele

San Francisko -- Mnogi Amerikanci napuštaju skupe obalne gradove, među kojima su San Francisko, Los Anđeles i Njujork, piše CNBC.

U izveštaju Redfina, kompanije koja se bavi nekretninama, o migracijama za četvrti kvartal 2019, analizirano je više od milion korisnika u 87 gradskih oblasti širom SAD između oktobra i decembra prošle godine.

Podaci pokazuju da klijenti Redfina iz skupih gradova, poput San Franciska ili San Dijega, traže kuće u jeftinijim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblastima u kojima i dalje postoje pogodnosti gradova, na primer Ostin ili Finiks.

To nije nimalo iznenađujuće, pošto je Kalifornija jedna od najskupljih država SAD, a njeni građani uvek iznova negoduju zbog astronomskog porasta cena smeštaja.

Jedno od mesta koja su nedavno postala popularna je Portland u Oregonu.

"Portland ima najpovoljniju srednju cenu kuća među gradovima na zapadnoj obali, što ga čini atraktivnom destinacijom za one koji odlaze iz preskupih gradova", kaže se u Redfinovom izveštaju. Taj grad takođe nudi prilike i za karijeru. "Sposobnost da se radi na daljinu je od ogromne važnosti kada se radi o preseljenju, naročito u okviru iste vremenske zone", kaže Redfinov agent iz Portlanda Megan Voren.

Evo koji su gradovi, prema izveštaju, najtraženiji za preseljenje iz navedenih razloga: Nešvil u Tenesiju, Boston u Masačusetsu, Tampa na Floridi, Portland u Oregonu, Dalas i Ostin u Teksasu, Atlanta u Džordžiji, Las Vegas u Nevadi, Sakramento u Kaliforniji i Finiks u Arizoni.

U izveštaju su uzimani u obzir podaci o srednjoj ceni kuća u odnosu na prosečne prihode u gradovima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amerikanci napuštaju Njujork i druge skupe gradove

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2020

Mnogi Amerikanci napuštaju skupe gradove na obali, među kojima su San Francisko, Los Anđeles i Njujork, i sele se u jeftinije, piše CNBC.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.