Amerika protestuje,  policijski čas i sukobi

Izvor: RTS, 31.Maj.2020, 00:44

Amerika protestuje, policijski čas i sukobi

Sukobi policije i demonstranata u Los Anđelesu, Čikagu, Pitsburgu i Klivlendu. Žena uhapšena pošto je u Njujorku pokušala da zapali policijski kombi. Šest gradova u SAD uvelo policijski čas.
Protest zbog ubistva Džordža Flojda u Los Anđelesu počeo je mirno. Dve strane stajale su licem u licem sve dok nije počelo guranje, koje je ubrzo preraslo u prave sukobe.

Tridesetak minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kasnije, jedno policijsko vozilo je gorelo i još osam je uništeno u Ferfaks aveniji, dok je istovremeno povređeno nekoliko učesnika protesta, koje su policajci prebili pendrecima.
Pripadnici policije su ispaljivali gumene metke na učesnike protesta sa udaljenosti manje od metra.
Demonstranti su zapalili najmanje jednu američku zastavu.
Odmah nakon serije incidenata, gradske vlasti najavile su da će uvesti policijski čas kako bi sprečile dalje nasilje. 
Ubrzo zatim, strasti između policije i demonstranata su se smirile. 
Demonstranti su uništili najmanje pet policijskih vozila u Klivlendu, gde se na protestu okupilo nekoliko hiljada ljudi. Polupana su stakla na zgradi lokalnog tužilaštva.

Neredi su izbili i u Pitsburgu, gde su demonstranti zapalili nekoliko policijskih vozila. U sukobima sa demonstrantima povređen je najmanje jedan policajac.
Njujorška policija uhapsila je ženu koja je tokom protesta bacila molotov-koktel na policijsko vozilo. Iako se flaša razbila, sadržaj se nije zapalio pa su četvorica policajaca uspela da se izvuku iz automobila.
Demonstranti i policija sukobili su se i u Čikagu, gde je policija privela nekoliko učesnika protesta. Oštećeno je i nekoliko automobila. Slični prizori viđeni su i u Majamiju.
Nekoliko američkih gradova uvelo je policijski čas, uključujući Atlantu, Portland, Mineapolis, Luivil i Kolambus. 
Američki mediji demantovali su ranije navode guvernera Minesote, Tima Volca, koji je ranije u subotu za nerede optužio organizovane grupe, koje su u Mineapolis došle "sa strane".
Nekoliko sati kasnije, ispostavilo se da je velika većina uhapšenih iz Mineapolisa.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nasilni protesti širom Amerike, u 25 gradova uveden policijski čas

Izvor: RTS, 31.Maj.2020

U 16 američkih saveznih država izbili su neredi nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda. U 25 gradova uveden je policijski čas. Jedna osoba preminula nakon upucavanja na protestu u Indijanapolisu. Pentagon je spreman za slanje vojske. ...

Nastavak na RTS...

Sve je SNIMIO! Slavnog glumca NAPALA POLICIJA na protestima u Americi (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2020

Kjuzak je išao kroz protest i snimao sve što je video, a objave su više nego uznemirujuće SLAVNI Džon Kjuzak (53) napadnut je od strane policije, tokom protesta u Čikagu, zbog ubistva Džorža Flojda! - Policajcima se nije dopalo to što snimam zapaljena kola, pa su mi prišli...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.