Američko tužilaštvo: Jeremić nije osumnjičen

Izvor: B92, 20.Nov.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američko tužilaštvo: Jeremić nije osumnjičen

Beograd -- Lider Narodne stranke nije optužen, ni osumnjičen, zvanično je potvrdilo američko tužilaštvo u pismu koje je državni tužilac Džefri Berman uputio Vuku Jeremiću.

U pismu se ističe da Jeremić "nije optužen, niti osumnjičen, i da nema, niti je tražio bilo kakav dogovor sa američkim vlastima", te da će se pojaviti kao svedok tužilaštva na suđenju bivšem ministru unturašnjih poslova Hongkonga Patriku Hou, koje počinje 26. novembra u Njujorku. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ovim se konačno stavlja tačka na kampanju laži Aleksandra Vučića i njegovih medija, kojima se mesecima zasipa javnost o mojoj navodnoj umešanosti u međunarodnu korupciju", izjavio je Jeremić za Betu.

Jeremić je upitao hoće li mu Vučić uputiti izvinjenje zbog svih laži i optužbi iznesenih o njemu i Narodnoj stranci.

"Istraga američkih organa ni u jednom trenutku nije bila usmerena na mene. Moje svedočenje će se odnositi na činjenicu da sam upoznao Patika Hoa i bivšeg šefa diplomatije Senegala Tidijana Gadija, ne i na njihovu dalju saradnju, jer u njoj nisam učestvovao", dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je laž sve što su poslednjih meseci o njemu, Narodnoj stranci i njenim funkcionerima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.