Američke carine na uvoz automobila dvosjekli su mač

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2018, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke carine na uvoz automobila dvosjekli su mač

NEW YORK - Na kraju sastanka na vrhu sedam najrazvijenijih gospodarstava svijeta skupine G7, Trump je ponovio prijetnje da će nametnuti carine na uvoz automobila u Sjedinjene Države proizvođačima optuženima za nepošteno otimanje tržišnih udjela od američkih proizvođača.

Međutim, takva bi odluka - dio nastojanja u sklopu Trumpove kampanje "Amerika na prvom mjestu" kojima se želi riješiti pitanje trgovinskih neravnoteža – mogla biti kontraproduktivna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ne samo zato što većina proizvođača na meti ima tvornice u SAD-u, nego i zato što su američki proizvođači automobila među najvećim uvoznicima vozila iz Kanade i Meksika. Takav potez također dolazi u vrijeme kad Kina – najveće svjetsko tržište automobila – ide u upravo suprotnom smjeru, snižavajući carine na uvoz vozila s 25 na 15 posto.

"Honda Accord nije prijetnja našoj nacionalnoj sigurnosti. Međutim, oporezivanje s carinama u trgovini prijetnja je ekonomskoj sigurnosti milijuna američkih obitelji koje naporno rade", tvitao je Jeb Hensarling, predsjednik odbora za financije iz redova republikanaca.

Konzultantska tvrtka Trade Partnership Worldwide procjenjuje da će dodatni porezi od 25 posto stvoriti 92.000 radnih mjesta u američkoj industriji, ali da će rezultirati uništavanjem 250.000 poslova u širem gospodarstvu. Oko milijun poslova trenutno je vezano za auto industriju, znatno više od 660 tisuća u 2010., prema podacima američkog statističkog ureda.

Trumpove izjave o neravnotežama između uvezenih i izvezenih vozila u SAD-u potkrijepljene su statistikom. U 2017. godini SAD je uvezao 8,27 milijun vozila u vrijednosti 192 milijarde dolara, a izvezao 1,98 milijuna u vrijednosti od 57 milijardi, pokazuju podaci američkog ministarstva trgovine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Donald Tramp

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Američke carine na uvoz automobila su dvosekli mač

Izvor: AutoBlog, 12.Jun.2018

Na kraju sastanka na vrhu sedam najrazvijenijih privreda sveta grupe G7, predsednik Tramp je ponovio pretnje da će uvesti carine na uvoz automobila u Sjedinjene Države proizvođačima optuženima za nepošteno otimanje tržišnih učešća od američkih proizvođača. Međutim, takva odluka, kao deo...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.