Najveće svetske sile prišle Vučiću u Savetu bezbednosti! TAČI POTPUNO PONIŽEN IZJURIO IZ SALE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveće svetske sile prišle Vučiću u Savetu bezbednosti! TAČI POTPUNO PONIŽEN IZJURIO IZ SALE! (VIDEO)

U Njujorku je oko 23.15 sati završena sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravljalo o Kosovu i Metohiji

Na kraju sednice, Vučiću je prvo prišao ambasador Rusije pri SB UN Vasilij Nebenzja, a potom i ambasador Kine pri SB UN, dok je Tači izašao ponižen, odmah po završetku sednice.

Sednica je počela u 21:15 i na njoj je predsednik Aleksandar Vučić pozvao Ujedinjene nacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da preuzmu veću ulogu u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Nakon njegovog obraćanja reč je data predsedniku privremenih kosovskih institucija Hašimu Tačiju. Na sednici su se mogli čuti i stavovi ambasadora zemalja članica SB UN povodom kršenja Rezolucije 1244, kao i formiranja tzv. vojske Kosova.

Sednica je zakazana na zahtev Srbije zbog formiranja tzv. vojske Kosova.

Veći broj zemalja stao je uz Srbiju nego uz lažnu državu Kosovo. Vučićev govor bio je emotivan i racionalan, dok je Tačijev bio vrlo čudan, te je između ostalog, zaprepastio sve prisutne kada je rekao da mu "govore da je najbolji".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.