Aleksandra otkrila tajnu uspeha: Umukni i igraj

Izvor: Mondo, 29.Avg.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandra otkrila "tajnu uspeha": Umukni i igraj

Srpska igračica posle senzacije na startu US Opena ispričala mnogo stvari o sebi i šta se to promenilo od 2014. u njenoj glavi kada je takođe blistala u Njujorku

O Aleksandri Krunić priča se u Njujorku. Ona je priredila najveće iznenađenje u prvom kolu pošto je eliminisala sedmu igračicu sveta, Džoanu Kontu.

Srpska teniserka ponovo je zasijala na US openu, nakon što je pre tri godine na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << istom turniru stigla do četvrte runde i na tom putu pobedila tada četvrtu sa WTA liste Petru Kvitovu i 27. igračicu sveta Medison Kiz.

"Te 2014. godine mislim da sam imala više sreće na tom putu do četvrtog kola. Ali ni pre ni posle toga nisam radila naporno. Naravno da taj plasman ne mogu nazvati nebitnim, bilo bi to glupo, ali definitivno ga nisam ostvarila zbog napornih treninga i vanrednog zalaganja. Presudni su bili talenat i neke moje fizičke sposobnosti, jer do kraja te sezone, ali ni sledeće nisam igrala neverovatno", iskreno je izjavila Krunić u intervjuu za zvanični sajt WTA.

Ona je rekla da je od tada promenila neke stvari.

"Mislim da je svima potrebno vreme, nekima manje, nekima više, da shvate kako najbolje mogu da mentalno da funkcionišu na terenu. Mislim da sam konačno pronašla svoj put i za mene je najvažnije da samo pustim svoje telo da obavlja svoj posao, a da što manje razmišljam. Ako krenem previše da mislim, to me potpuno poremeti. Jednostavno, samo pokušavam da radim na način koji me neće omesti. Prava stvar je da budem tiha i kažem sebi: 'Aleks, samo umukni i igraj!', baš kako mi je trener poručio mnogo puta. Shvatila sam da je to najbolje za mene".

Biggest upset so far!@KrunicAlex stuns (7) Konta 4-6, 6-3, 6-4 on the Grandstand.#USOpenhttps://t.co/Xw2YnHH6awpic.twitter.com/EszoC1SLMj

— US Open Tennis (@usopen) August 28, 2017

Aleksandra Krunić je otkrila i da je posebna, drugačija, i da je uvek takva bila, iako to možda nekada nije bilo dobro. "Ja nisam dosledna u mnogo toga. Nikada se nisam stvaljala u nekakav okvir šta sve treba uraditi u toku jednog dana. Vrlo sam intitivna i radim onako kako se osećam. Ako se recimo probudim i osećam se loše, neću trenirati tog dana ili raditi bilo šta drugo. Sada razumem da je u redu osećati se loše, ali i takođe znam da mogu izaći na teren, da mogu uticati na svoj dan, da mogu da udaram 30 minuta i to je u redu, jer dajem sve od sebe. Sada mogu da se suočim sa tim da nisam savršena i da se osećam ok", ispričala je Aleksandra Krunić.

Aleksandra Krunić najbolje rezultate postizala je na velikoj sceni, bilo da je to US Open ili nastup za Fed kup selekciju Srbije, gde je nekoliko puta odigrala presudne mečeve za tim. Kaže da joj je uvek potrebna inspiracija, neka dodatna energija i stvar koja će joj na kratko prekinuti misli ako su negativne.

"Kažem sebi sledeći poen, sledeći poen. Čak i kada sam besna na sebe zbog neke odluke imam svojih 10 'bla, bla' sekundi, kada pričan sa sobom ili sa nekim iz tima i ne mogu da funkcionišem drugačijem. Skrenem misli, kažem nekom: 'Imaš lošu frizuru' i onda se posvetim narednom poenu. To je malo šizofreno, ali meni je ok, jer se osećam bolje posle toga", rekla je srpska teniserka.

Protiv Konte, međutim, što je i Britanka priznala, odigrala je odlično. Sve elemente igre, koje joj je često teško da poveže, odigrala je sjajno i protivnici nije dala šanse da je poremeti.

Aleksandra objašnjava da je i to pomalo čudno kod nje.

"Pratim instikte svuda osim na teniskom terenu. Posle 24 godine, konačno sam shvatila da to nema smisla. Verujem osećaju u svim životnim situacijama, a na terenu onda imam potpunu zbrku u glavi. Definitivno pokušavam da pronađem pravi put, da učinim da moja igra, telo, talenat, sve što mi je dato i sve što radim postane jedno na terenu".

S godinama je, kaže, naučila i prihvatila važne stvari.

"Kada sam bila mlađa slušala sam o velikim očekivanjima. Čak i kad sam dobro radila na terenu, očekivala sam da mogu još bolje. A kada bih napravila jednu grešku u pet dobrih poteza, onda bih previše razmišljala o njoj. Očigledno sam na terenu perfekcionista, a stvarno je teško postići nešto što ne postoji. Konačno sam naučila da savršenstvo nepostojeća stvar", rekla je srpska teniserka.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.