Zona slobode u subotu ispred Kalče, u planu i protest ispred Gradske kuće

Izvor: JužneVesti.com, 23.Maj.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zona slobode" u subotu ispred Kalče, u planu i protest ispred Gradske kuće

Prva opoziciona niška "zona slobode" biće održana u subotu 25. maja na platou ispred Tržnog centra Kalča od 12-15 sati, a sa građanima će razgovarati predstavnici Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret. Opozicija najavljuje i protest ispred Gradske kuće, ali ne precizira datum.

Umesto protesta, opozicija se odlučila za “slobodne zone” po Srbiji, a prva je u Nišu ove subote. Predsednik niškog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << objašnjava da će opozicionari dežurati 3 sata ispred "Kalče", a da će građani moći da daju primedbe na rad vlasti, ali i opozicije, kao i svoje sugestije.

Želimo da uspostavimo prirodan kontakt sa građanima. Na to smo se obavezali i Sporazumom sa narodom. Da čujemo predloge, primedbe - kako na rad aktuelne vlasti, tako i nas koji smo ranije vršili vlast - kaže Stanković.

Bliskim kontaktom sa građanima, opozicija želi da, kako kažu, spremno dočeka promenu vlasti sledeće godine.

Povodom solo protesta odbornika Niške inicijative Srđana Nonića, uz podršku opozicionom kolegi iz gradskog parlamenta, Stanković ističe da je svaki protest protiv autoritarne vlasti dobar, ali da pojedinačni slučajevi ne mogu da doprinesu “sistemskom rešenju”.

Planiramo da to organizovano nezadovoljstvo iskažemo ispred Gradske kuće u vidu građanskog protesta. Uskoro će biti javnost upoznata kog dana će opozicija organizovati taj protest na temu osme godine vlasti Srpske napredne stranke - kaže Stanković.

Najavljeno je i da će se lokacije slobodne zone menjati svakog vikenda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.