Železničar igra derbi u Novom Pazaru

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železničar igra derbi u Novom Pazaru

Do kraja jesenjeg dela ARKUS lige rukometaši niškog Železničara odigraće još dva meča i to derbija, a prvi je u subotu, 7. decembra protiv trenutno drugoplasiranog Novog Pazara, ekipe koja na svom terenu ne gubi bodove. Nišlije su trenutno treće na tabeli, a u prvom delu lige savladale su Novopazarce sa 35:34.

"Želja" je u dobroj seriji, ima 11 osvojenih od 12 mogućih bodova u prethodnih šest kola, dok su iza Novog Pazara pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nad Crvenom zvezdom i poraz od poslednjeplasiranog Šamota u Aranđelovcu. Pazarci na svom terenu nisu izgubili od prošlosezonskog plej-ofa, a poslednja ekipa koja je odnela ceo plen iz Raške bila je Metalolastika, predvođena Đorđem Teodorovićem, aktuelnim trenerom Nišlija.

Svi se sećamo kako je protekla naša prethodna utakmica, u drugom kolu tekućeg prvenstva u "Čairu". Pobedili smo golom 8 sekundi pre kraja i siguran sam da će Novi Pazar goreti od želje da nam se revanšira. Ali, partije koje pružamo u poslednje vreme daju nam za pravo da se nadamo da ćemo biti sposobni da ih u toj želji sprečimo. Dodatni motiv nam je činjenica da bismo, eventualnim uspehom, mogli da izbijemo na drugo mesto na tabeli, a pozitivno je to što smo kompletirali redove. Biće to, ubeđen sam, utakmica za uživanje za rukometne zaljubljenike - kaže Teodorović.

Novi Pazar sa 18 bodova zauzima drugu poziciju, dok je Železničar sa bodom manje i na mestu niže.

Ova se utakmica zaista može najaviti jednom rečju: derbi! Baš pravi derbi. Jedno je sigurno, da smo birali momenat kada da gostujemo Novom Pazaru, možda bolji ne bismo izabrali, jer smo baš u velikom naletu. Ali, to ništa ne mora da znači, jer tu je faktor napornog putovanja, vatrene publike sa tribina, a čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik. Probaćemo da ih nadtrčimo i da ostanemo u seriji dobrih rezultata, ali biće jako teško - kaže kapiten Miroslav Kocić.

Utakmica u dvorani "Pendik“ počinje u 18 časova, a sudiće je Mošorinski i Pandžić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.