Zbog skupa Srpske desnice u zgradi gde je i policija reakcije javnosti i MUP-a

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog skupa Srpske desnice u zgradi gde je i policija reakcije javnosti i MUP-a

Srpska desnica formirala je 3 opštinska odbora u Nišu, a nakon snimka koji je objavio lider ovog pokreta MIša Vacić i u kom se vidi kako on ulazi u prostorije policije i potom u salu punu svojih pristalica na skup gde se osniva odbor u Panteleju, javile su se burne reakcije na društvenim mrežama. Međutim, iako na ulazu zgrade stoji natpis da je reč o policijskoj stanici, to je zgrada mesne kancelarije Pantelej čiji deo koristi policija kao podstanar, što je saopštio i MUP.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Preteće poruke koje Vacić upućuje u govorima prilikom osnivanja odbora u raznim gradovima već su naišle na brojne osude i reakcije javnosti, a ovoga puta buru na društvenim mrežama lider Desnice stvorio je snimkom ulaska u zgradu u niškom naselju Pantelej koju dele policija i mesna kancelarija u Knjaževačkoj ulici. Na prvi pogled deluje da se radi samo o policijskoj stanici, pa su brojni opozicionari prozvali i direktora policije Vladimira Rebića.

Je l’ ovome sluzi policija? Da se u njoj osniva Srpska desnica?

Direktore Rebiću, pa da li vas je bar malo sramota?

Ovakva zloupotreba policije u političke svrhe!!! I još koje!!! Desnice!

Vaša uprava Pantelej u Nišu od večeras treba da bude zatvorena i kažnjena! pic.twitter.com/lYXc7GWt2e

Oglasio se i Građanski preokret koji ističe da je korišćenje policijske stanice u Nišu od strane Srpske desnice "najnoviji dokaz da je Srbija prestala da bude država svih građana i da je okupirana od strane privilegovanih pojedinaca i njihovih političkih organizacija, bliskih Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci". Ističu da država treba da reaguje i da zbog ovog skandala treba da budu smenjeni direktor policije Rebić i ministar policije Nebojša Stefanović.

Ipak, kada se snimak ogleda do kraja, vidi se da Vacić ulazi u posebnu salu. Oni koji poznaju ovaj prostor znaju da se radi o prostorijama mesne kancelarije Pantelej. Naime, u Nišu nije neuobičajeno da policijske stanice koriste deo prostora u zgradama mesnih zajednica.

Stigla je i reakcija iz MUP-a - saopštili su da je skup Srpske desnice održan u zgradi koja je vlasništvo lokalne samouprave koja je jedina bila nadležna za iznajmljivanje, odnosno korišćenje sale.

Policijska ispostava Pantelej koristi samo jedan deo pomenute zgrade, ali ne i navedenu salu, dok se u drugom delu ovoj objekta nalazi Mesna zajednica "Moše Pijade" - saopštili su iz MUP-a-.

Vacić za Južne vesti kaže da je prvi skup u Nišu danas održan u prostorijama mesne zajednice i napominje da ne vidi problem u tome i ističe da taj prostor mogu da iznajme ili koriste i građani i udruženja i političke partije.

Inače, Srpska desnica je osim odbora u Panteleju, danas osnovala i odbore u opštinama Medijana i Crveni Krst.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Policijska ispostava koristi samo deo zgrade u kojoj je održan skup Srpske desnice

Izvor: Danas, 19.Nov.2019, 01:13

Direkcija policije saopštila je da su apsolutno netačni navodi pojedinih opozicionih političara da je skup "Srpske desnice" održan u prostorijama Policijske ispostave Pantelej u Nišu. Članak MUP: Policijska ispostava koristi samo deo zgrade u kojoj je održan skup Srpske desnice se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Miša Vacić i osnivanje odbora u „policijskoj stanici“ u Nišu – evo šta se desilo

Izvor: Danas, 19.Nov.2019

BBCVacić je u ponedeljak osnovao odbore Srpske desnice u niškim opštinama Pantelej, Medijana i Crveni Krst „E, ovde održavamo skupštinu Opštinskog odbora Pantelej u Nišu“, kaže lider Srpske desnice Miša Vacić na Instagram storiju. Dok prilazi zgradi kamera nekoliko puta prikazuje veliki...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.