Zbog popucalih zidova zatvoren rendgen u niškom ATD-u

Izvor: JužneVesti.com, 21.Nov.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog popucalih zidova zatvoren rendgen u niškom ATD-u

Zidovi mračne komore u kojoj se razvijaju rendgenski snimci u niškom Zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu, poznatijem kao ATD, popucali su, te je ovaj deo ustanove zatvoren. Pacijenti se šalju na rendgen u Dom zdravlja, a stručnjaci procenjuju zbog čega je deo zgrade napukao, kaže direktor ove ustanove Vladica Miladinović.

Zidovi su, objašnjava Miladinović, počeli da pucaju pre nekoliko dana, ali su vremenom naprsline postale veće, te je svetlost počela da prodire >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u mračnu komoru u kojoj se razvijaju snimci napravljeni rendgen aparatom. Problem su premostili tako što pacijente šalju na snimanje u Dom zdravlja.

Mračna komora je pa mora da bude potpuno mračno, a sada dopire svetlo i ne možemo da razvijemo filmove kako treba i morali smo taj deo da zatvorimo, ali radimo normalno. Imamo dogovor da se u Domu zdravlja naši pacijenti snimaju preko reda i posle normalno da se pregledaju kod naših lekara. Tako je trenutno dok ne saniramo to - rekao je Miladinović.

Dodaje da je deo zgrade u kome su popucali zidovi zatvoren "iz predostrožnosti" zbog bezbednosti zaposlenih i pacijenata, kao i da su već u zgradi Zavoda bili iz Vodovoda i Nišstana. Dodaje da čekaju izveštaj profesora niškog GAF-a o statici zgrade, nakon čega će sanirati problem. Objašnjava da se zasad sumnja da je kretanje zemljišta izazvalo pucanje zidova, ali uverava da je ostatak zgrade Zavoda bezbedan za boravak ljudi.

Ostatak zgrade je u redu, možda malo ima iznad još pukotina i malo stepenište, pa smo zatvorili ulaz glavni. Nešto se dešava sa zemljištem, ali još nema informacija koliko to dugo traje. Mi tu nismo imali ništa, pre 15 godina smo imali samo jednu nadogradnju, ali ne znam da li je zbog toga, pa pritiska - dodaje Miladinović.

Direktor Zavoda za plućne bolesti dodaje da je dobio uveravanja iz Grada da će problem sa zgradom brzo biti rešen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Urušili se zidovi u Zavodu za plućne bolesti u Nišu

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018, 15:34

Zbog urušavanja zidova u Zavodu za plućne bolesti u Nišu obustavljena su rendgenska snimanja i evakuisan deo zgrade u kome se nalazi rendgen aparat i komora za čitanje snimaka...Direktor te zdravstvene ustanove Vladica Miladinović kazao je agenciji Beta da je pre otprilike mesec dana najpre pukao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.