Vujović i Sotirovski o mnogim temama za bolji kvalitet vazduha i uštedu u Nišu - uskoro subvencije za zamenu individualnih ložišta

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Apr.2021, 19:17

Vujović i Sotirovski o mnogim temama za bolji kvalitet vazduha i uštedu u Nišu - uskoro subvencije za zamenu individualnih ložišta

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarale su danas u Nišu o projektima za bolji kvalitet vazduha, sanaciji postojeće i izgradnji nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom, izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pošumljavanju, uklanjanje deponija, uređenje zemljišta,

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski upoznala je ministarku sa aktivnostima Grada Niša na zaštiti životne sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << u proteklih osam meseci, kao i sa aktivnostima na realizaciji dva velika kapitalna projekta koji se vrednuju u milionima evra i koji se realizuju uz podršku države: na sanaciji deponije, izgradnji nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom u vrednosti od 33 miliona evra i na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u vrednosti od 50 miliona evra.

Dragana Sotirovski sa saradnicima predstavila je aktivnosti Grada Niša na poboljšanju kvaliteta vazduha i subvencijama koje je Grad Niš opredelio za građanstvo za priključenje na gasovodnu mrežu, kupovinu kotlova na pelet, uređenju biciklističkih staza,a zatim i za kupovinu bicikala.

Ministarka zaštite životne sredine je izrazila zadovoljstvo onim što Grad Niš čini na zaštiti životne sredine i istakla da je iz budžeta ministarstva Nišu dodeljeno 12 miliona dinara za zamenu individualnih ložišta i 3,6 miliona dinara za pošumljavanje.

Prema rečima ministarke, individualna ložišta su jedan od većih zagađivača i želimo da motivišemo građane da pređu na ekološki čistije energente i na taj način doprinesemo da kvalitet vazduha bude značajno bolji.

Vujović je najavila raspisivanje konkursa za finansiranje uklanjanja manjih divljih deponija na vidljivijim mestima i konkurs za uređenje zemljišta. Ona je pozvala Grad Niš da prati te aktivnosti ministarstva i da iskoristi podršku države.

U razgovoru je istaknuto da zaštiti životne sredine moramo da budemo potpuno posvećeni i da je to oblast koja treba da ujedinjuje sve građane.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Za bolji kvalitet vazduha u Nišu 15,6 miliona dinara

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 10:19

Projekti za bolji kvalitet vazduha u Nišu, sanacija postojeće i izgradnja nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, pošumljavanje, uklanjanje deponija, uređenje zemljišta, teme su o kojima su razgovarale u Gradskoj kući gradonačelnica...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.