Vučić: Niš vojni centar, oklopna vozila ostaju tu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Niš vojni centar, oklopna vozila ostaju tu

Svih 10 oklopnih BRDM 2 MS koji su donacija Rusije ostaće u Nišu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prikazu ovih vozila u kasarni "Mija Stanimirović". Vučić dodaje da je Srbija vozila dobila besplatno i da bi u narednom periodu trebalo da stigne još 20 ovakvih amfibija.

Stiglo je 10 novih vozila; foto: Vanja KeserBRDM 2 MS je, kaže Vučić, modernizovani model sličnih vozila.

Da nam ova vozila trebaju za odbranu, a ne za napad, istakao je Vučić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i dodao da je Niš vojni centar Srbije.

Mi ne želimo da osvajamo, već da imamo da se branimo.

Ova vozila nismo platili, sve je to Ruska Federacija platila. Hvala im na tome. To nama drastično uvećava naše manevarske sposobnosti i vatrenu moć... Ne možete više nikog da naterate da uđe u staro vozilo - istakao je Vučić.

Oklopna vozila mogu da pucaju i u pokretu; foto: Vanja KeserRuski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko istakao je da će Rusija nastaviti vojnu saradnju sa Srbijom da bi se omogućilo da Srbija očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet.

Ja sam zahvalan i ponosan što imam danas priliku da učestvujem na ovom događaju. Ovo je poklon, a imamo i dalje planove za pomoć Srbiji - rekao je Bocan Harčenko.

Uz borbena vozila iz Rusije su, kako je kazao, dobijeni i rezervni delovi.

Inače, u prilog tome da je za predsednika Srbije Niš vojni centar ide i to što se poslednjih nekoliko godina često boravi u niškim kasarnama, a u maju je i vojno-policijska parada bila u Nišu, dok su u junu svoju opremljenost i sposobnost u centru grada prikazale specijalne spasilačke jedinice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.