Više od 20 hektara šume i vinograda gorelo na ulazu u Sićevačku klisuru

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 20 hektara šume i vinograda gorelo na ulazu u Sićevačku klisuru

Veliki požar izbio je na području između Ostrovice, Ravnog Dola i sela Crnče juče oko 15 sati, kažu u Opštini Niška Banja, a vatra je zahvatila preko 20 hektara livara, vinograda i šume.

U Opštini ističu su se vatrenom stihijom do kasno sinoć borili vatrogasci, radnici Srbijašuma i Štab za vanredne situacije GO Niška Banja.Izgorele livade i njive; foto: GO Niška Banja

Apelujemo na građane da odgovornim postupanjem spreče izbijanje požara i doprinesu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << očuvanju prirode i materijalnih dobara. U ovom periodu pripreme zemljišta, poljoprivrednici često spaljuju korov i ostatke useva, pa postoji opasnost da se vatra prenese na susedne parcele, vinograde i voćnjake, kao i na druge objekte, što može prouzrokovati veliku materijalnu štetu. Česti su i slučajevi nekontrolisanog spaljivanja suve trave i niskog rastinja pored puteva, u blizini šuma i vikend naselja - kažu u Opštini Niška Banja.

Podsećaju da oni koji primete požar mogu to da prijave Vatrogasnoj službi putem telefona 193, odnosno Štabu za vanredne siguacije Gradske opštine Niška Banja na broj 064/833 08 47.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.