Više nema parkiranja ni naplate ulaska kolima u krug starog niškog Kliničkog centra

Izvor: JužneVesti.com, 04.Feb.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više nema parkiranja ni naplate ulaska kolima u krug starog niškog Kliničkog centra

Plaćanje ulaska kolima u krug starog Kliničkog centra u Nišu, kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ukinuto je i dodaju da je i parkiranje tamo zabranjeno. Saniteti, ali i oni koji dovoze pacijente u kritičnom stanju, su jedini koji mogu da prođu kapiju Kliničkog centra.

Praksa uvedena 2002. godine da se plaća ulaz za ulazak kolima u krug starog Kliničkog centra ukinuta je 28. januara. Razlog za to je, kako kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, brzo i efikasno zbrinjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pacijenata i nesmetan ulazak saniteta.

Ovakva odluka doneta je po ugledu na praksu kakvu imaju sve zdravstvene ustanove u Evropi i svetu, gde ni u jednoj nije dozvoljen ulazak i parkiranje vozila fizičkih lica u krug ustanove - navode u KC-u.

Dodaju i da će, ukoliko se kolima prevozi neko ko je hitan slučaj, taj biti pušten u krug Kliničkog centra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.