Vetruška iznenadila Nišlije u dnevnoj sobi [video]

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jun.2020, 11:54

Vetruška iznenadila Nišlije u dnevnoj sobi [video]

Neobičan nedeljni dan proveo je par iz Niša, jer im je društvo pravila vetruška koja je ušla kroz prozor. Ova divlja vrsta neretko se sreće u gradu, te kažu da se nisu uplašili, već su je nahranili i pustili da se vrati svom gnezdu, a nadaju se da će ih uskoro ponovo posetiti.

Južne vesti su povodom Svetskog dana divljih vrsta pisale o tome koje se sve životinje mogu videti u Nišu, a kako je objasnio Dušan Stojanović iz Zoo planeta, sokolovi vetruške >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su jedni od njih.

Često se vetruške mogu videti u gnezdima na visokim zgradama, a preporuka je onima koji pronađu gnezdo da ga ne diraju i puste ih da izvedu mlade.

Jedna vetruška juče je iznenadila par iz Niša - kroz prozor je ušla u dnevnu sobu i provela nekoliko sati sa njima. Vratila se kući kada se najela; foto: J. M.

Dugo čuvamo dve nimfe koje su jutros zbog otvorenog prozora bile zatvorene u kavezu, međutim, probudila me je čudna "pesma" koja ni malo nije ličila na onu koju čujem svakodnevno. Kada sam ušla u dnevnu sobu imala sam šta da vidim. Vetruška, soko, koji inače živi u gnezdu na spratu iznad nas, mirno je stajala pored papagaja, koji su bili prestravljeni. Zvali smo Zoo planet i dobili informaciju da će sama izleteti kada papagaje sklonimo, no, to se nije desilo - priča Nišlijka.

Kaže da je ostala još par sati u njihovoj sobi, spavala je i igrala se, te su shvatili da je gladna i skuvali joj malo belog mesa i time je, kao gosta, poslužili umesto kafe.

Pošto je pojela, teška srca smo se rastale sasvim mirno, s obzirom da je čak pristala na to da je pomazim po glavi i nožicama, i vratila se svom gnezdu. Nadamo se da će nas naš čudni gost posetiti uskoro - ističe.

Da se ova divlja životinja već odomaćila u Nišu pokazuju i fotografije od pre godinu dana, kada je mladunče sokola odmaralo na krovu automobila u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.