Veoma retka ptica pala u dvorište niške firme, spasili je čuvar i Zoo planet

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veoma retka ptica pala u dvorište niške firme, spasili je čuvar i "Zoo planet"

Riđogrli morski gnjurac, izuzetno retka vrsta ptice na ovim prostorima, pao je u dvorište jedne niške firme, a spasio ga je čuvar, koji je pozvao Udruženje Zoo planet. Niška organizacija, poznata po zbrinjavanju najrazličitijih vrsta životinja, pregledala ga je i pošto je ustanovila da nije povređen vratiće ga u prirodu.

U Zoo planetu navode da je svega nekoliko primeraka ove ptice praćeno i prstenovano na teritoriji Srbije, a da za Niš nema dostupnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << podataka.

Ona je veoma retka zimovalica i prolaznica Srbije. Sreće se redovno u malom broju - pojedinačne jedinke ili manje grupe na Dunavu i velikim akumulacijama južno od Save i Dunava - kažu u niškoj organizaciji.

Pretpostavlja se da je gnjurac pomislio da je ispod njega jezero, te je udario o tlo. Zoo planet i Zavod za zaštitu prirode i kontrolu Republičke inspekcije za zaštitu životne sredine zaključili su da je ptica dobro, te da može biti vraćena u prirodu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.