Veliko nacionalno takmičenje za đake na leto u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko nacionalno takmičenje za đake na leto u Nišu

“Srbija u ritmu Evrope”, veliko takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola u pevanju i igranju, kojim treba da predstave zemlje Evrope, ove godine se odžava u Nišu. Oko 200 đaka iz cele Srbije i prenos na nacionalnoj televiziji, Nišu je omogućila pobednička ekipa sa prošlogodišnjeg takmičenja.

Prošlogodišnja ekipa iz Niša predstavljala je Tursku, po izboru ambasadora ove zemlje, koji je predložio Nišlije za učesnike na otvaranju fabrike Aster tekstil >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << . Pobednici iz Niša; Foto: ni.rs

Kako je ta ekipa i pobedila, takmičenje se ove godine prvi put održava u Nišu, a sekretar Sekretarijata za kulturu Nebojša Stevanović kaže da će se finale održati u Sportskom centru “Čair”.

Iz gradske kase Niša će, dodaje, za organizovanje manifestacije biti plaćeno 4 miliona dinara, što je odobrilo i Gradsko veće.

Festival će se održati sredinom ove godine, a prethodne aktivnosti biće najverovatnije u Oficirskom domu, a finalno veče biće održano u Sportskom centru “Čair”. Manifestacija će biti prenošena na nacionalnoj televiziji, a to što je Niš domaćin doprineće njegovoj promociji - rekao je Stevanović.

“Srbija u ritmu Evrope”, kako navode na sajtu manifestacije, treba da okupi do 300 dece iz osnovnih i srednjih škola u svakom gradu.

Cilj manifestacije je podsticanje, razvijanje, prepoznavanje i očuvanje mladih talenata u Srbiji, promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja - navode na sajtu takmičenja.

U okviru manifestacije, dodaju, organizuju se besplatne edukacije za decu u 4 sekcije - hor, folklor, moderan ples i solo pevanje.

Inače, “Srbija u ritmu Evrope” održava se od 2008. godine, a prošle godine organozovana je u Somboru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.