Veče operskih arija u NKC-u uz Draganu Moles i Pavarotijevog učenika

Izvor: JužneVesti.com, 23.Okt.2018, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veče operskih arija u NKC-u uz Draganu Moles i Pavarotijevog učenika

Poznata niška operska pevačica Dragana Moles i jedan od 6 Pavarotijevih učenika Luiđi Ćirilo, uz pratnju klavira i naratora, izvodiće operske arije u sali Niškog kulturnog centra. Tako će u sredu, 24. oktobra publika moći da čuje arije iz poznatih opera poput Figarove ženidbe, Travijate i Ljubavnog napitka.

Najviše arija tandem će izvesti upravo iz Travijate Đuzepea Verdija, opere u kojoj je Moles debitovala i koju je i najčešće izvodila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u karijeri. Sem opera, Nišlijka izvodi i kamernu i duhovnu muziku, a pevala je na koncertima, festivalima i operskim predstavama u Americi, Aziji i Evropi, najviše u Italiji.

Njen partner u izvedbi u Nišu biće jedan od 6 učenika, koliko ih je imao Lučano Pavaroti. Čest je gost u mnogim italijanskim operskim kućama, a sarađivao je i sa brojnim dirigentima i režiserima.

Zahvaljujući specifičnosti glasa pokriva kako dramske, tako i komične uloge u repertoaru za baritone - kažu u NKC-u.

Dvojcu će se na sceni sale NKC-a pridružiti još i narator Toma Bibić, dok će klavir svirati Bojan Mladenović.

Program počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 400 dinara. Za studente i penzionere predviđen je popust, pa se uz indeks ili penzioni ček karta može nabaviti i za 250 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.