Vazduh u Nišu najzagađeniji u ovoj godini

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jan.2021, 22:51

Vazduh u Nišu najzagađeniji u ovoj godini

Od sinoć je u Nišu ponovo smanjena vidljivost, a prema merenjima kvaliteta vazduha u ovom gradu PM10 čestice u vazduhu su povećane i ocenjen je kao jako zagađen. Da je nivo zageđenja vazduha prešao nivo zabrinjavajućeg javljaju i čitaoci koji kažu da ne smeju da otvore prozor i da vazduh smrdi na dim.

Vazduh u Nišu je najzagađeniji ove godine, a prema merenjima na sajtu Agencije za zaštitu životne sredine ocenjen je kao jako zagađen.

Prema merenjima na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sajtu Agencije za zaštitu životne sredine ocenjen je kao jako zagađen; foto: printskrin Agencija za zaštitu životne sredine U 19 sati je na mernom mestu kod Instituta za javno zdravlje u Nišu izmereno više od 300 mg/m3 PM10 i PM 2,5 čestica koje su opasnije od čađi, jer su sitnije i mogu da uđu u pluća, a dozvoljena granica ovih čestica je 50 mg/m3.

Trenutno zagađenje vazduha je prešlo nivo zabrinjavajućeg. Koliko sam primetila niko o tome ne izveštava javnost. Povremeno se pojavljuju neki podaci, ali ljudi olako prelaze preko njih zato što ne znaju koje posledice očekuju našu decu u budućnosti. Trenutne vrednosti su po svim svetskim standardima ekstremno visoke i preporuke su da se bez maske za aerozagađenje ne izlazi van.

Dva dana već preko 500 PM2.5 u vazduhu u Nišu. Ovo nigde nema na planeti, nije normalno da svi ćutimo i gušimo se! - javljaju čitaoci.

Kažu i da se vazduh vidi, smrdi na dim i da ne smeju da otvore prozor.

Na društvenim mrežama se šire fotografije merenja i na drugim lokacijama, koje pokazuju da je vazduh najzagađeniji ove grejne sezone, a nadležni se tim povodom ne oglašavaju.

Prema podacima Agencije, vazduh je jako zagađen i u Novom Pazaru, a zagađen je i u Šapcu i Obrenovcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vazduh u Nišu najzagađeniji u poslednje dve godine

Izvor: Danas, 21.Jan.2021, 11:05

Vazduh koji su građani Niša udisali tokom minulog popodneva i noći najzagađeniji je u protekle dve godine, pokazuju merenja Agencije za zaštitu životne sredine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.