Vaterpolisti Naisa stali na korak od preokreta protiv Solarisa

Izvor: JužneVesti.com, 09.Okt.2019, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Naisa stali na korak od preokreta protiv Solarisa

Loš početak meča koštao je Nais makar boda u duelu sa jednim od glavnih favorita za osvajanje Regionalne A2 lige Solarisom. Niški vaterpolisti su na "Čairu" priredili publici lepu sportsku predstavu, bili požrtvovani i nisu se predavali do poslednje sekunde, ali je kvalitet tima iz Šibenika došao do izražaja, pa je slavio sa 16:14 (3:8, 3:3, 5:2, 3:3).

Kao potpuni potop može se opisati ono >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << što su niški vaterpolisti doživeli na početku utakmice. Po sredini bazena, sa po par metara udaljenosti, “pucali” su gostujući vaterpolisti i gotovo u svakom napadu pogađali. Čak i u par navrata kada je Igor Lazić uspevao da odbrani ili kada je lopta udarala u okvir gola, Solaris je nanovo osvajao loptu i ipak napad završavao sa jednim golom više na svom kontu.

Redom su se upisivali u strelce Kovačić, Vlahović, Mudražija, tri puta pogodio je Herceg, a dva puta Vlahović-Cap, za ogromnih 8 golova za isto toliko minuta.

Sa druge strane, Nais je teško uspevao da šutne na gol, a tri udarca koja su otišla iza leđa Marina Šparade bila su delo Tihomira Živića, Dragana Miloševića i Marka Pavičića.

Drugi deo je počeo mnogo bolje po Nišlije. Otvorila su ga dva gola Uroša Vasića, što je bio prvi put od početka meča da Nais da dva gola u dva vezana napada. Ipak, pogotci su se ređali i na suprotnoj strani, što nije pogodovalo domaćinu, koji je morao da stigne zaostatak od 5 golova iz prve četvrtine.

Pogodak Vukašina Ganića ispratile su dve sjajne odbrane Igora Lazića, umanjile su prednost Hrvata na -4, a Željko Kovačić dobio je crveni karton. Ipak, Solaris je vratio izgubljeno već u sledećem napadu. Na veliki odmor otišlo se sa 11:6 za gostujući sastav.

Kako je vreme odmicalo, niški vaterpolisti su se sve bolje snalazili protiv fizički nadmoćnije ekipe. Pogotcima Matije i Dragana Miloševića, Senje Stjepanovića i Vukašina Ganića, a sa druge strane odbranama Igora Lazića, domaćini su smanjili zaostatak na -2 (10:12) i rasplamsali nadu publici, koja je do tada utihnula usled nesvakidašnje serije gostiju iz prve četvrtine.

Ipak, ni žestoko zviždanje sa tribina nije omelo Roka Pelicarića da dosuđeni peterac pretvori u uvećanje vođstva, ali je još jednom Ganić bio ubojit i vratio na -2 (11:13) pred odlučujući period meča.

Ekipa iz Šibenika je duplirala svoju prednost tokom četvrte deonice i 3 minuta pre kraja imala sigurnih 16:12. Vremena je bilo sve manje, ali su burne proslave golova niških vaterpolista pokazivale da još veruju u potpuni preokret i slavlje. Predvođeni 19-godišnjim Milanom Kovačevićem domaći su minut pre kraja smanjili na -2, ali tu su i stali, pa su morali da se zadovolje činjenicom da su dobro namučili glavnog favorita za osvajanje lige.

I u sledećem kolu Nišlije će igrati protiv jednog hrvatskog tima, pošto gostuju ekipi POŠK u Splitu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.