Vandalizam na Panteleju: polomljene table na Stazi uspeha

Izvor: RadioCity.rs, 20.Nov.2020, 15:55

Vandalizam na Panteleju: polomljene table na Stazi uspeha

Samo par dana od postavljanja tabli zatekao nas je neprijatan prizor. Otišle smo da slikamo i zatekle  dve iskrivljene table. Verovatno ih je nepoznati počinilac iskrivio u pokušaju da ih skine, ali mu nije pošlo za rukom. Bile smo zatečene ovim prizorom, ali smo krenule dalje da vidimo šta je sa ostalim tablama. Na mestu gde je trebalo da bude tabla nije bilo ničeg.  Nastavile smo dalje i  zatekle, sada već četvrtu tablu kako leži pokraj puta - pričaju revoltirane >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << gimnazijalke, članice tima Nais Memories.
Kažu da se prilikom kreiranja Staze uspeha vodile željom da učine nešto lepo za svoje sugrađane, da unesu živost i boje u jednoličan grad u kome se ništa ne menja. Nažalost, njihova dobra namera nije naišla na razumevanje.

Ponašanje naših sugrađana nas je razočaralo. Radeći to iz najbolje namere, nismo očekivale ovakvu situaciju. Nadamo se da će u gradu preovladati ljudi sa pozitivnom energijom u odnosu na one koji ne prihvataju promene - kažu  naše sagovornice. Dodaju da ne žele da ih ovaj nemili događaj obeshrabri, ali i da ne mogu uticati na bahato ponašanje pojedinaca.
Podsetimo, tim Nais Memories čine četiri učenice niških gimnazija Stevan Sremac i Svetozar Marković: Anja Nikolić, Ljubica Savić, Mila Karamijalković i Sara Strugarević. Na konkurs UpShift 3, koji sprovodi organizacija Razlivalište i UNICEF, prijavile su se kako bi doprinele unapređenju grada u kome žive. Kreirale su Stazu uspeha u želji da podstaknu mlade da slede svoje snove. U te svrhe napravile su 10 tabli i 15 motivacionih poruka ispisanih na betonu. Pokrenule su i sajt u cilju promocije turističkih potencijala grada, na kome se od nedavno našla i pomenuta staza, koja je za kratko vreme postala  glavna atrakcija.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.