Umetničko ot(k)rovenje Zorice Šormaz u Galeriji Art 55

Izvor: RadioCity.rs, 03.Nov.2020, 12:29

Umetničko ot(k)rovenje Zorice Šormaz u Galeriji Art 55

U svojim delima umetnica kritikuje realnost savremenog čoveka, koja je medijski posredovana. U savremenom dobu sve je podređeno tehnologiji, pa i sam čovek.
U šumi ogledala ili pustinji ogledala, koja preplavljuju naše doba, čovek postaje samo refleksija i spoljašnjost, a savremena ogledala neprodorna, neprohodna, mesta gde je sve događaj, a ništa memorija. Prikazi na slikama formirani su kao beskonačno umnožavanje odraza, poput kaleidoskopske prizme, i nose
metaforu >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << optičkog zamrzavanja prizora tela putem slike, a takođe i autizma savremenog čoveka zatvorenog u svoju (vizuelnu) ćeliju, ističe  Zorica Šormaz, umetnica.
Zaključuje da je naša kultura vizuelna i da je važna samo slika, puka spoljašnost jer suština više ne postoji. Zajednička nit koja se provlači kroz sve moje radove, kaže umetnica,  prikaz je sloma realnosti, a to se dešava kako virtualizacijom putem novih medija, tako i novim naučnim teorijama i saznanjima.
Zorica Šormaz je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Magistrirala na Interdisciplinarnim postdiplomskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.
Izložba je otvorena do četvrtka 12. novembra. Radno vreme galerije je od 9:30h do 19h radnim danima sem ponedeljkom, subotom od 9:30h do 14h. Posetioci izložbe dužni su da nose maske i drže distancu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.