Ulice Niša pod vodom uprkos kolektorima, iz gradske vlasti i Vodovoda ćute

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jul.2019, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulice Niša pod vodom uprkos kolektorima, iz gradske vlasti i Vodovoda ćute

Neke niške ulice su juče popodne više ličile na bujične potoke, a poplavljene su bile i one oko Čaira - Zetska, Ratko Vukičević, uprkos tome što su iz gradske vlasti najavili da će novoizgrađeni kolektori sprečiti ovakve nepogode.

Ulice su bile poplavljene širom grada, a neke od kritičnih tačaka su i kružni tok kod Doma zdravlja, raskrnica Marina Držića i SPO na Delijskom visu, gde je voda kuljala iz kanalizacionog odvoda. Jak pljusak koji je juče oko 16 sati >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << počeo u Nišu, potopio je čak i Jadransku ulicu, pa je saobraćaj bio veoma otežan i vozilo se trotoarom. Mnoge ulice juče bile pod vodom; Foto: JV

Letnji pljusak pogodio je i Zetsku, pa je deo ispod podvožnjaka takođe bio poplavljen.

Prošle godine je iz gradske vlasti najavljeno da se do jeseni završava izgradnja Južnog kolektora, koji bi trebalo da bude povezan sa kolektorom EI i da odvodi kišnicu, kako se deo grada oko Čaira i Trošarine ne bi plavio. Takođe, Čairski kolektor koji je završen i povezan 2017. godine trebalo je, makar prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, da reši problem koji tokom svake jače kiše imaju stanovnici ovog dela grada, kao i zgrade javnih ustanova poput Kliničkog i Sportskog centra.

Nakon izgradnje Čairskog kolektora, kojim smo uspeli da gotovo u potpunosti saniramo problem izlivanja u ovom delu našeg grada, uskoro završavamo i kompletan Južni kolektor koji će se povezati sa kolektorom EI i voditi otpadne vode ka budućoj Fabrici za prečišćavanje otpadnih voda. Polaganjem kolektorske mreže do visine ulice Sestre Baković stavićemo tačku na velike probleme sa kojima su se susretali žitelji ovog dela Niša - rekao je pre godinu dana Bulatović.

Da je Južni kolektor trebalo da reši ove probleme, podsetili su i iz Saveza za Srbiju.

Ipak, poslednjih dana su građani svedoci da je tokom pljuskova i dalje nemoguće proći ulicama oko Čaira, a iz Kabineta gradonačelnika nisu odgovorili na novinarska pitanja da li je neko domaćinstvo juče bilo poplavljeno i kolika je šteta, kao ni da li je mreža kolektora završena i koliko su koštali radovi.

Umesto odgovora, iz Kabineta gradonačelnika su novinarku u putili na JKP Naissus, gde direktor nije odgovorio na pozive i SMS novinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vodovod o poplavama u Nišu: Građani sami da se zaštite od izlivanja fekalija

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jul.2019

Niške ulice su juče popodne ličile na bujične potoke, uprkos tome što su iz gradske vlasti najavili da će novoizgrađeni kolektori sprečiti ovakve nepogode. Iz Vodovoda uveravaju da kanalizacioni sistem, uprkos jučerašnjim poplavama, funkcioniše, osim u slučaju kada padne ekstremna količina...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.