Uhapšeni policajci, medicinari i advokati iz Niša - zarađivali na ličnim podacima o udesima

Izvor: JužneVesti.com, 26.Nov.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni policajci, medicinari i advokati iz Niša - zarađivali na ličnim podacima o udesima

Zbog sumnje da su "izvlačili" podatke iz Policijske uprave i Kliničkog centra o saobraćajnim nezgodama, a potom sklapali dogovore sa oštećenima u saobraćajkama da ih zastupaju uz određeni procenat, kako kažu u Ministarstvu unutrašnjih poslova, uhapšena je grupa iz Niša i okoline sačinjena od advokata, službenika Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, policajaca i medicinskih radnika iz niškog Kliničkog centra.

Čak trinaestoro njih završilo je iza rešetaka i sa čitavom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << paletom krivičnih dela na bremenu - od davanja do primanja mita i trgovine uticajem.

Kako kažu u MUP-u, sumnja se da su po prethodnom dogovoru, 36-godišnji niški advokat P. R. sa 28-godišnjom saradnicom B. S. i 37-godišnjim kolegom M. A, kao i medicinskim tehničarem Kliničkog centra Niš S. T. R. i sa B. N. organizovali mrežu saradnika kojima su prethodno obećavali poklone ili druge koristi kako bi dobili informacije o udesima u Nišu.

Tako su, sumnja se, najpre od 45-godišnjeg medicinskog tehničara KC Niš G. V. i policajca iz Boljevca G. S. iz službene evidencije baze MUP-a dobijali podatke o saobraćajnim nezgodama i povređenim osobama koje imaju status oštećenih lica. Potom su od službenika Osnovnog tužilaštva Niš S. S, i medicinskih radnika I. J. i M. J. iz baze podataka državnih organa i ustanova u kojima su zaposleni, dobijali medicinsku dokumentaciju i zapisnike o uviđaju saobraćajnih nezgoda - navode u MUP-u.

D. K, D. I. i I. I. su, kako se sumnja, neposredno na terenu pronalazili oštećene osobe i sa njima, u ime advokata, zaključivali ugovore o zastupanju uz procentualno ugovaranje novčane naknade.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Zbog sumnje da je bez prethodne naplate uključivala jednom muškarcu aparate za igru, čime je oštetila niški kazino za skoro 500.000 dinara, Više javno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv Nišlijke.

Sa krivičnom prijavom je, dodaju u MUP-u, prošla i radnica jedne niške mlekare zbog sumnje da je oštetila mlekaru za više od 800.000 dinara.

Kako kažu, ona tu sumu navodno stekla uzimanjem para od pazara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.