Uhapšen vlasnik niške firme zbog malverzacije sa donacijom za KC Niš

Izvor: JužneVesti.com, 11.Maj.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen vlasnik niške firme zbog malverzacije sa donacijom za KC Niš

Uhapšen je vasnik firme BRW Cars iz Niša, a u policiji navode da je zajedno sa još nekoliko preduzeća tražio novac od humanitarne organizacije, kako bi tim parama platili dozvolu za uvoz medicinske opreme koja vredi skoro 700.000 dolara, a koja je bila namenjena za Klinički centar u Nišu.

Osim 50-godišnjeg B. M. odgovornog lica u špediterskoj kući BRW Cars, uhapšeni su i 55-godišnji M. N. koji je zaposlen u Ministarstvu za rad, 43-godišnji N. N. iz Herbafarma, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 33-godišnjak D. M. direktor Labor farm-a i 51-godišnji D. K. zaposlen u preduzeću Trace Serbia.

Kako se sumnja, oni su u više navrata zahtevali 37.500 evra od odgovornog lica humanitarne organizacije "28 jun", kako bi osumnjičeni M. N. posredovao da dobije dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za uvoz medicinske opreme i sredstava ukupne vrednosti 691.000 dolara, a koji su predviđeni kao donacija Kliničkom centru Niš - dodaju u saoštenju.

B. M. i D. K. su uhvaćeni tokom predaje 17.000 evra i uhapšeni. Svi su osumnjičeni za krivično delo trgovina uticajem i određeno im je zadržavanje do 48 sati i nakon toga će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.