Uhapšen službenik niškog Katastra zbog malverzacije sa promenom namene zemljišta

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Sep.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen službenik niškog "Katastra" zbog malverzacije sa promenom namene zemljišta

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, uhapsili su P. R. (1961) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

On se sumnjiči da je kao odgovorno lice Odseka za održavanje premera i katastra nepokretnosti u Nišu, na osnovu zahteva za parcelaciju preduzeća "Niš ekspres", u februaru 2014. godine sačinio i potpisao rešenje kojim je izvršena promena namene zemljišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << bez stavljanja zabeležbe o obavezi plaćanja naknade za prenamenu poljoprivrednog u gradsko građevinsko zemljište, kako je to bilo predviđeno tadašnjim Zakonom o planiranju i izgradnji.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.