U niškom Vodovodu odbijaju da dostave putne naloge za službeno vozilo

Izvor: JužneVesti.com, 12.Okt.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U niškom Vodovodu odbijaju da dostave putne naloge za službeno vozilo

Ko i u koje svrhe koristi službeni “sitroen” u Javnom komunalnom preduzeću Naissus, zasada nije poznato javnosti, jer u ovom preduzeću odbijaju da dostave podatke novinarima Južnih vesti.

Putne naloge od januara do kraja septembra, novinari su tražili zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja. Ipak, umesto odgovora, saopšteno je da "nije dovoljno precizan" zahtev, iako je u njemu navedena i marka automobila i broj registracije, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << period u kojem su izdavani putni nalozi.

Obaveštavamo vas da je zahtev neophodno dopuniti u smislu što precizinijeg opisa informacije, s obzirom na to da ste u zahtevu naveli samo dokument koji po vašem mišljenju sadrži traženu informaciju, a ne i opis informacije - navode u Vodovodu.

Zbog toga su novinari Južnih vesti uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Inače, netransparentnost rukovodstva JKP Naissus nije novost, jer je na zvanične zahteve odbijao da odgovora ili je odgovarao tek nakon reagovanja Poverenika i bivši direktor Dejan Andrejević. Sličnu praksu nastavilo je i novo rukovodstvo sa novoizabranim direktorom Igorom Vučićem na čelu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.