U niškoj Tvrđavi međunarodna izložba o stanovanju

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2019, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U niškoj Tvrđavi međunarodna izložba o stanovanju

Arhitektonski opus iz oblasti savremenog stanovanja nastao u poslednje dve godine, sa posebnim osvrtom na zgrade socijalnog stanovanja, ali i brojna predavnja o arhitekturi samo se deo onoga što u narednih nekoliko dana čeka sve posetioce izložbe “Stanovanje - Housing 19” koja je postavljena u galeriji “Arsenal” u niškoj Tvrđavi, a otvaranje je večeras u 17 sati u Paviljonu.

Izložba će trajati do 10. novembra, a program počinje predavanjem arhitekte Milana Đurića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << profesora Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predsednika Udruženja arhitekata Srbije.

Važan segment izložbe je i prezentacija istraživanja na temu savremenog stanovanja. Posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa procesom projektovanja poznatih projektantskih biroa kao što su Renzo Piano Building Workshop, MDW Architecture, Arquitecnica i drugim - kažu organizatori.

U danima trajanja izložbe, kako kažu, održaće se serija predavanja vodećih stručnjaka iz spomenute oblasti, prezentacije savremenih materijala, kao i radionica namenjena studentima arhitekture na temu smeštaja raseljenih i izbeglih lica.

Organizatori su Građevinsko-arhitektonski fakultet i Klaster urbanog plairanja, a izložbu su podržali Ministarstvo prosvete i Inžinjerska komora Srbije.

Program

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.