U četvrtak i nedelju prva i druga repriza Divljih labudova u Pozorištu lutaka

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2020, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U četvrtak i nedelju prva i druga repriza "Divljih labudova" u Pozorištu lutaka

Prva repriza predstave o bezmernoj ljubavi prema braći koje je okrutna maćeha pretvorila u labudove i tako pokrenula njihovu sestru Elizu na žrtvovanje, biće održana u četvrtak, 16. januara u Pozorištu lutaka u Nišu.

Drugo izvođenje komada, čija je premijera bila 13. decembra, a koji je rađen po motivima istoimene bajke Hansa Kristijana Andresena, biće u četvrtak od 18 sati.

U dugoj potrazi za braćom, Eliza dospeva u mnoge nevolje, koje ljubavlju vođena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prevladava. Ona, po savetu dobre starice, plete košulje od koprive za braću kako bi se, kad ih obuku, povratili u ljudski oblik. Od te čovekoljubive namere ona ne odustaje ni onda kad je pakosnik i spletkaroš sa dvora proglašava vešticom - piše u opisu predstave.

Tekst potpisuje Milivoje Mlađenović, a režiju poljski reditelj Jaroslav Antonjuk.

Namera reditelja bila ja da podseti da je čak i naizgled slaba osoba u stanju da se bori i pobedi u borbi protiv zla modernog sveta. I koliko god se mračna i beznadna situacija činila, vredno je krenuti u tu borbu i ne gubiti nadu i pobedu dobra - kažu u Pozorištu lutaka.

Glumačku ekipu čine Mirjana Đorđević, Mladen Milojković, Toma Bibić, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Biljana Radenković i Dejan Gocić.

Komad je namenjen deci od 10 godina i starijoj, a druga repriza je u nedelju, 19. januara od 11:30.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.