U centru Niša zaplenjeno 12,4 kilograma čistog heroina

Izvor: Politika, 01.Okt.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U centru Niša zaplenjeno 12,4 kilograma čistog heroina

Policija kod trojice krijumčara i narkodilera pronašla drogu i još 13 kilograma smese za uvećavanje, a zaplenjena i velika suma novca i šest automobila

Niš – U akciji pripadnika Policijske uprave Niš u noći između srede i četvrtka, petnaestak minuta posle ponoći, otkrivena je tročlana grupa krijumčara narkotika i zaplenjena najveća količina droge u poslednjih nekoliko godina. Kako je rečeno na vanrednoj konferenciji za novinare na delu, prilikom podele >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << droge, u jednom automobilu u Mokranjčevoj ulici zatečeni su Dragan K. (36), Zoran M. (37) i Darko M. (25), svi iz Niša. Primetivši policiju Dragan K. i Zoran M. uspeli su da uđu u drugo vozilo, koje je bilo nedaleko parkirano, i pobegli.

Policija je u Mokranjčevoj ulici uspela da uhvati i uhapsi Darka M. i u automobilu u kojem je on bio sa „ortacima” pronađeno je 7,23 kilograma čistog heroina i 10,32 kilograma smese za miksovanje, odnosno za uvećavanje mase droge za prodaju narkomanima.

Dok je jedna patrola Policijske uprave Niš privodila uhapšenog Darka, organizovana je policijska potraga i potera za beguncima Draganom K. i Zoranom M., koji su se autoputem automobilom uputili prema jugu Srbije. Na ulazu u Vladičin Han, gde su skrenuli sa autoputa, sačekani su i uhvaćeni. U vozilu u kojem su bili Dragan K. i Zoran M. policija je pronašla 5,15 kilograma heroina i 3,54 kilograma smese za mešanje sa drogom.

Kod ove trojice, saopšteno je na konferenciji za novinare, u pet stanova, koje su koristili u Nišu, policija je pronašla i zaplenila i veću količinu novca – oko 5.000 evra i 3.000 švajcarskih franaka. Zaplenjeno je i šest pari stranih registarskih tablica sa oznakama Nemačke, Švajcarske i Bosne i Hercegovine, tri vozila marke „audi”, a zaplenjeni su i po jedan „pasat”, „golf” i „pežo”.

Prema priznanju uhapšenih, droga je bila namenjena narko-tržištu jedne od zemalja Zapadne Evrope a policija je otkrila samo deo učesnika. Od početka ove godine niška policija zaplenila je više od 23 kilograma heroina.

T. Todorović

[objavljeno: 02/10/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.