U anketi Južnih vesti većina rekla: Ne treba nam garaža na Sinđelićevom trgu

Izvor: JužneVesti.com, 12.Sep.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U anketi "Južnih vesti" većina rekla: Ne treba nam garaža na Sinđelićevom trgu

Više od 70 % građana od ukupno 624 koliko je popunilo anketu Južnih vesti smatra da na Sinđelićevom trgu u Nišu ne treba da se gradi javna garaža. Protiv ovog projekta bili su i stanovnici okolnih zgrada, koji su protestovali i zaustavili seču stabala koja je pre nekoliko dana počela upravo zbog izgradnje novih parking mesta.

Čak 459 anketiranih izjasnilo se da nije za to da se na već postojećem parkingu iza Narodnog pozorišta napravi garaža, čime bi se broj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << parking mesta povećao za 50 %. 148 bilo je za izgradnju, dok je svega 17 njih reklo da nema stav po ovom pitanju. Foto: Screenshot

Plan da se napravi javna garaža na tom mestu star je nekoliko godina, a kako su kazali iz Parking servisa, trebalo je mnogo vremena da se pribave sve dozvole.

Međutim, kada su proteklog vikenda građevinske mašine došle na parking na kome treba da se pripremi teren, stanari okolnih zgrada izašli su na protest, nezadovoljni što će u njihovom naselju biti više vozila. Zabrinuti za životnu sredinu, zbog izduvnih gasova i buke, još žustrije su reagovali kada su radnici Zelenila posekli lipu, pa su zaustavili seču ostalih stabala na zelenoj površini uz parking. Čak su i na smenu dežurali kako bi sprečili raskrčenje.

Garaži bi ovako trebalo da izgleda; Foto: KapaprojektUz njih je stala i niška opozicija, koja je ukazala na nedostatak javne debate po pitanju izgradnje, uz predlog da se na tom mestu napravi podzemna garaža i na njoj park.

Ipak, iz Parking servisa su kazali da će gradnja garaže po prvobitnom planu krenuti krajem nedelje, da će biti urađena tako da se estetski uklapa u ambijent, s obzirom na to da je odmah iza zgrade Narodnog pozorišta.

Dodali su i da je u planu da se zelenilo u okolini zgrada proširi, te da stanovnici nemaju razloga da brinu da će u okolini biti manje drveća.

Podsetimo, za izgradnju garaže JP Parking servis podiže kredit od 40 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.