U Želji optimistični pred nastavak sezone: Proleće za plej-of i Kup

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2020, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U "Želji" optimistični pred nastavak sezone: Proleće za plej-of i Kup

I dok su mnogi članovi najjačeg domaćeg rukometnog prvenstva zamenili trenere tokom zimske pauze, u redovima niškog Železničara, bar sudeći po intervjuu koji je trener Đorđe Teodorović dao za klupski sajt, vlada harmonija. Vicešampion jesenjeg dela ARKUS lige 1. februara će nastaviti sa takmičenjem, tokom proleća želi da se bori za titulu kako u prvenstvu, tako i Kupu, a prvu pripremnu utakmicu odigraće u petak, 17. januara.

Niški rukometaši su trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 2. na tabeli, imaju pet bodova prednosti u odnosu na zonu plej-auta, a poslednji put su izgubili oktobra. Ipak, nije sve tako sjajno bilo od početka.

Po preuzimanju ekipe bio sam, najblaže rečeno, zatečen. Fizički, igrači su bili u jezivom stanju. I sam broj igrača kojima smo raspolagali na treninzima bio je zastrašujuće mali. U jednom momentu mi se činilo da je sve ovo nemoguća misija. Međutim, kada gradite kako valja, mirno i strpljivo, onda to uvek donosi rezultate. Od samog početka, naš najveći kvalitet je bio izbor ljudi koji će upravljati brodom - priča Teodorović.

"Želja" je tokom prvih šest kola imao polovičan učinak, ali nakon poraza u Subotici više nije znao za neuspeh. Kao neki vid prekretnice Teodorović vidi trijumf nad češkim timom Banjika u evropskom Čelendž kupu. U međuvremenu, Teodorović je imenovan za selektora kadetske reprezentacije čemu se, kaže, veoma raduje; foto: Vanja Keser

Pobeda od dva gola razlike nije nam bila dovoljna da prezimimo u Evropi, ali su te dve utakmice sa, u tom momentu, realno jačim protivnikom, nama donele pravi vetar u leđa. Igrači su postali svesni da se mogu nadigravati i sa znatno jačim ekipama i takvo iskustvo preneli su u domaću ligu. Moram, ipak, da izdvojim utakmicu sa Dubočicom u Nišu. Tu je ”Želja” pokazao svu svoju snagu i silno se predstavio pred nastavak domaćeg takmičenja koje nas čeka od 1. februara - najavljuje strateg.

Teodoroviću puna usta hvale za saradnike - kako za stručni štab, tako i za Upravu; foto: Vanja KeserForma se popravljala, shodno njoj i rezultati, a Teodorović je primetio da se samim tim namnožila i publika na tribinama "Čaira", koji se pokazao kao neosvojiva tvrđava ove sezone. Teodorović se nada i da će Nišlija biti i više na proleće, da će im "pokloniti poverenje i zajedno se radovati na kraju sezone".

Za mene je Železničar jedna od svetinja srpskog rukometa. Tradicija koju ovaj klub poseduje, nešto je što obavezuje na ozbiljnost i predanost u radu. Tako da se ni na trenutak nisam mislio, odmah sam se preselio u Niš. I sam dolazak u ovaj grad bio je za mene izuzetno pozitivan doživljaj. Valjda zbog mog dugog boravka van otadžbine, ali i svoje južnjačke duše, Niš je u meni probudio sva ona najlepša osećanja koja sam iz stare države poneo u ”beli svet” - ispričao je Teodorović.

Prvu prijateljsku utakmicu ove zime niški sastav će odigrati u petak, 17. janura od 18 sati u hali "Čair". Protivnik će mu biti kragujevački Radnički.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.