U Nišu promocija Dnevnika Vladete Jerotića

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2019, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu promocija Dnevnika Vladete Jerotića

Predstavljanje prve knjige Dnevnika Vladete Jerotića, u izdanju Zadužbine koja nosi njegovo ime, biće održano u utorak 5. novembra u 19 sati u Maloj sali Niškog kulturnog centra.

Knjigu će predstaviti psiholog Žarko Trebješanin, srbista Goran Maksimović, Irena Arsić kao književni istoričar i poznavalac dela Vladete Jerotića i Nenad Arsić, ispred Zadužbine Vladete Jerotića.

Svoje poveravanje sebi Vladeta Jerotić je započeo u četrnaestoj godini, po nagovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svoga oca, pa tako rani Dnevnik prati njegovo dečaštvo i prve godine mladosti, a datiran je od 1938. do 1945. godine. U prvoj knjizi Dnevnika reč je o procesu sazrevanja jednog od najznačajnijih srpskih intelektualaca na prelazu vekova i jednog od naših najznačajnijih mislilaca i učitelja, koji je opšte dobro i u svojim mladim godinama postavio sebi kao životni cilj - navode organizatori.

Zainteresovanima će biti predstavljene zabeleške koje je akademik Vladeta Jerotić pripremio tokom svog života, uz izričitu želju da to bude objavljeno posle njegove smrti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.