U Nišu devojčici na povratku iz škole maloletnici uzeli pare

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jan.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu devojčici na povratku iz škole maloletnici uzeli pare

Učenici prvog razreda Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" juče oko podneva dok se vraćala sa nastave, dvoje 11-godišnjaka otelo je novac iz novčanika. Otac opljačkanog deteta obavestio je policiju koja je pronašla počinioce - dečaka i devojčicu. Iz Policijske uprave Niš kažu da su o slučaju obavešteni Više javno tužilaštvo, Centar za socijalni rad, ali da maloletnici ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Da nije problematično što je njegovom detetu oduzeta mala suma >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << novca namenjena kupovini užine, navodi otac devojčice. On, međutim, kaže da je zabrinut što je 7-godišnjakinja doživela ovakvu situaciju na ulici, vraćajući se iz škole i da je ovo još jedna priča o stalnom problemu - vršnjačkom nasilju.

Uhvatili su je za ruku i rekli "Daj pare". Drugarice su je dovele uplakanu kući. Nije zbog materijalne štete već sam čin nad detetom od 7 godina koje se vraća kući iz škole - kaže zabrinut otac.

Policija je reagovala i utvrdila ko su maloletnici koji su uzeli novac ovoj učenici. Međutim, s obzirom na to da imaju po 11 godina, u policiji navode da nema elemenata krivičnog dela.

Obavestili smo Tužilaštvo i Centar za socijalni rad. Novac je vraćen. Tužilaštvu će biti dostavljen izveštaj, a s obzirom na to da je reč o krivično neodgovornim licima - maloletni su, idemo samo sa izveštajem prema Višem javnom tužilaštvu - naveli su iz policije.

Otac opljačkane devojčice koja ide u prvi razred Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" ističe da je zabrinut, ali iz policije kažu da osim ove drugih prijava o razbojništvima nad decom u okolini ove škole nije bilo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.