U Nišu 20 filmova na festivalu „Slobodna zona“, prvi put filmski program i onlajn

Izvor: JužneVesti.com, 22.Okt.2020, 08:45

U Nišu 20 filmova na festivalu „Slobodna zona“, prvi put filmski program i onlajn

Na 16. festivalu angažovanog filma "Slobodna zona" na repertoaru u niškom bioskopu Cineplexx i u Niškom kulturnom centru od 5. do 10. novembra naći će se ukupno 20 dokumentarnih i igranih ostvarenja. Festival ove godine, kažu organizatori, uvodi i novu selekciju filmova koja se bavi ekologijom, a publika će, kažu, po prvi put moći da pogleda filmove i onlajn.

Ovogodišnja "Slobodna zona", kažu organizatori, predstaviće filmove koji govore o želji za komunikacijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << potrebi pripadanja zajednici, prihvatanju, magiji dodira kao i oslobađanju od straha. Publika će imati priliku, ističu, da pogleda filmove iz poznatih programskih linija Međunarodna selekcija, Regionalna selekcija - Horizonti Balkana, selekcija 14+, EU - zona promena i Ženska linija, a po prvi put, kažu, biće uvedena i nova Green Zone - o ekologiji i odnosu prema životnoj sredini.

Filmovi iz ove linije kombinuju kreativnost autorki i autora sa aktivizmom, povezuju film i ekologiju radi boljeg razumevanja našeg prirodnog okruženja, njegovih mehanizama i načina na koji utiču na naš svakodnevni život – navode organizatori.

Još jedna od novina je, ističu, što će publika moći da prati filmski program i onlajn preko platforme "KinoKauch".

Prema filmskom programu, na repertoaru u Nišu će se naći ukupno 20 filmova u okviru Festivala koji će trajati od 5. do 10. novembra. U bioskopu Cineplexx biće prikazani svakog dana u terminima od 17:30 i 20 sati, a u Niškom kulturnom centru u terminima od 16:30 i 19 sati i poslednjeg dana od 10:30 i 13:30.

Karte za ovogodišnji festival mogu se naći na blagajnama Niškog kulturnog centra i bioskopa Cineplexx, po ceni od 400 dinara.

Podsetimo, kako je ranije najavljeno u Nišu će festival otvoriti film o Niku Kejvu "Idiot Prayer" 5. novembra u 19 sati u bioskopu Cineplexx. Festival se istovremeno održava u Beogradu i Novom Sadu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.