U Gradskoj upravi Niš ponovo kriju putne naloge za službena kola

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2019, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gradskoj upravi Niš ponovo kriju putne naloge za službena kola

Ko i u koje svrhe je koristio službene “škode” niške Gradske uprave krajem 2018. i početkom 2019. godine, zasad je nepoznato javnosti, jer u ovoj instituciji odbijaju da novinarima dostave putne naloge. U Gradskoj upravi su takođe odbijali da obelodane putne naloge za raniji period, a to su učinili tek nakon reakcije Poverenika za informacije od javnog značaja.

Da li su i 4 "škode" superb i dve "škode fabia" korišćene vikendima, noću, praznicima i neradnim danima, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poput one iz voznog parka Opštine Medijane, zasada nije poznato. Novinari Južnih vesti tražili su zvaničnim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja još 28. januara. Međutim, u Gradskoj upravi ova dokumenta ne dostavljaju.

Pored toga, u ovoj gradskoj instituciji kriju i ugovore sa Putevima Srbije za takozvane TAG uređaje, pa su tako građani, koji plaćaju i putovanja i kupovinu ovih vozila, ostali uskraćeni za informaciju kada su i gde "škode" prelazile naplatne rampe.

Zbog toga su novinari uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Inače, praksa nedostavljanja podataka o službenim kolima nije nova. U Gradskoj upravi su skrivali pune naloge za ista vozila, za period od juna do septembra 2018. Nakon reakcije Poverenika, novinari su tražena dokumenta i dobili.

Podsetimo, na tenderu vrednom 43.000 evra, Gradska uprava Niš prošle godine je podnovila vozni park luksuznom “škodom superb” i dvema nešto jeftinijim "fabijama”. Prema dokumentaciji, kola su kupljena kao kapitalni projekat, međutim, niko iz Gradske uprave nije bio dostupan za komentar, gde je javni interes u kupovini ovih automobila i ko njih koristi.

Iako se spekulisalo da se kola uopšte ne nalaze na parkingu Gradske uprave, nakon žalbe Povereniku za informacije od javnog značaja, novinarima Južnih vesti su dostaviljeni traženi putni nalozi iz kojih se vidi da se gradonačelnik Niša Darko Bulatović prevozi starom "škodom" koja je prešla preko 800.000 km, dok se novokupljene "škode" retko koriste.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.