Tri takmičenja u tri države i dve medalje za klizačicu iz Niša

Izvor: JužneVesti.com, 25.Feb.2020, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri takmičenja u tri države i dve medalje za klizačicu iz Niša

Sarajevo, mađarski grad Jasberenj, pa Zagreb - to su bila stajališta Sofije Rodić iz Niša tokom poslednje tri nedelje. 10-godišnja klizačica se nadmetala u svakom od ovih gradova, u Bosni i Hercegovini je osvojila zlato, u Hrvatskoj srebro, dok su na teškim trkama u Mađarskoj padovi uzeli danak, te je nadmetanje završila kao šesta.

Krenula je iz Sarajeva, gde se održavalo 3. kolo Alpe Adra Trophy. Nastupili su takmičari sa Balkana, a Sofija je osvojila zlato u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji.

U Mađarskoj je konkurencija bila znatno veća, nastupilo je oko 170 takmičara iz Mađarske, Austrije, Slovačke, Češke, Rumunije, Ukrajine i Srbije. Iako je Nišlijka bila favorit u svojoj konkurenciji, kako kaže njen otac Petar Rodić, nije uspela da se popne na pobedničko postolje.

Takmičenje je bilo jako naporno i dosta teško, Sofija je u svim trkama dolazila do finala, ali su je padovi udaljili od medalje i bila je 6. u ukupnom plasmanu - priča Rodić.

Poslednja stanica februarskog proputovanja bio je Zagreb. Takmičenje Isu Danubia Series 3 okupilo je klizače i klizačice iz istočne i centralne Evrope.

Na tom takmičenju Sofija je osvojila srebro, a 1. mesto je osvojila devojčica iz Ukrajine, koja je u Sofijinoj kategoriji najbolja u Evropi. Zanimljivo je reći da je Sofija na 333 m uspela da je pretekne. Pola kruga pred cilj devojčica iz Mađarske je pala, sudija je prekinula trku i ponovila je kroz desetak minuta. U toj trci Sofija je bila druga - rekao je Rodić.

Kako je ovo period sa najviše takmičenja za one koji se bave klizanjem, Sofija Rodić će naredni izazov imati pred sobom već sredinom marta, kada bi trebalo da nastupi u Segedinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.