“Tri praseta” i “Cveće male Ide” ove nedelje u niškom Lutkarskom

Izvor: JužneVesti.com, 08.Mar.2022, 10:09

“Tri praseta” i “Cveće male Ide” ove nedelje u niškom Lutkarskom

U niškom Pozorištu lutaka ove nedelje na repertoaru su dve predstave, pa će u četvrtak, 10. marta, od 18 sati, mališani moći da pogledaju Tri praseta, a za nedelju, 13. mart, od 11:30, zakazan je komad Cveće male Ide.

Kao i prošle nedelje, deca će kroz predstavu Tri praseta moći da saznaju više o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu.

Kućice od slame i pruća vuk uspeva da poruši, ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << opasnog stvora kao što je on - piše u saopštenju.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Goncić i Slobodan Miljković.

Komad Cveće male Ide bavi se problemom ljubomore i predstavlja ga deci kroz sadržaj bajke, kažu iz Lutkarskog.

Mala Ida, devojčica od pet godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, naučiće Idu da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice - navode iz Pozorišta lutaka.

Uloge tumače Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković, a režiju potpisuje Marija Krstić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.