Toplomeri, testovi za trudnoću i sumnjivi ugovori razlog za hapšenja u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplomeri, testovi za trudnoću i sumnjivi ugovori razlog za hapšenja u Nišu

Zbog sumnje da je bez saglasnosti stečajnog upravnika, bivši direktor niške firme NINI MD sklopio ugovor kojim je naplaćeni dug od oko 17 miliona dinara, ustupio firmi Zdravlje lek, ponovo su mu stavljene lisice na ruke. Pored toga, kako kažu u MUP-u, tereti se i zbog sumnje da je prodavao toplomere i testove za trudnoću vredne preko 90 miliona dinara, koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava.

Samo dvadesetak dana je prošlo otkako je 65-godišnji Z. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << S. uhapšen zbog sumnje da je nelegalno prodavao opremu preduzeća NINI MD, a već se tereti za nova krivična dela.

Sumnja se da je bez saglasnosti stečajnog upravnika, zaključio ugovor kojim je to preduzeće ustupilo svoje dospelo potraživanje od jednog privrednog društva, dužnika u iznosu od 16.859.319 dinara privrednom društvu Zdravlje lek. Sumnja se i da je on pribavio protivpravnu imovinsku korist preduzećima NINI MD i NINI Ekspert u iznosu od 90.262.724 dinara tako što je prodavao toplomere kao i testove za trudnoću koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava - navode u MUP-u.

Međutim, nije Z. S. jedini sa krivicom za vratom.

Pored njega, kažu u MUP-u, uhapšen je 33-godišnji V. M, inače vlasnik niške firme Zdravlje lek, zbog sumnje da je bez dozvole Ministarstva zdravlja proizveo 155.000 komada leka “folnak”. Pored toga, na teret mu se stavlja i nelegalna prodaja testova za trudnoću i toplomera u vrednosti od 41 milion dinara.

Pred licem pravde našla se i D. D. iz apoteke Nini, zbog sumnje da je 2016. godine prodala skoro 40.000 toplomera koji nisu upisani u Registar medicinskih sredstava.

Sumnja se da je na ovaj način pribavila protivpravnu imovinsku korist apoteci Nini u iznosu od 46.055.074 dinara - navode u MUP-u.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.