Teodorović preuzeo Želju: Dirnut sam pozivom kluba

Izvor: JužneVesti.com, 12.Avg.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teodorović preuzeo "Želju": Dirnut sam pozivom kluba

Niški rukometaši dugo su čekali na novog trenera, a sada su ga i dočekali - Đorđe Teodorović i zvanično je preuzeo nekadašnjeg osvajača Kupa Srbije. Trener koji je minule sezone vodio Metaloplastiku do zvanja vicešampiona Srbije istakao je da pamti Železničar još iz perioda "one stare države" kao klub sa jakom tradicijom, te da je bio dirnut pozivom da ga preuzme.

Generalni sekretar kluba Dušan Jocić uručio dres novom strategu "Želje"; Foto: Vanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << KeserO detaljnijim planovima priprema nije govorio, jer kaže da ne poznaje ekipu dovoljno da zna koliko je spremna za brojne prijateljske utakmice. Ipak, prva je već dogovorena, kaže, i to sa Crvenom zvezdom, pretposlednjeg vikenda avgusta. Nije bio konkretan ni što se tiče igrača, pošto navodi da je svestan da su pojačanja potrebna, ali tek treba da govori sa čelnicima kluba o njima.

Ne poznajem ekipu dovoljno dobro da bih mogao da kažem koji je sportski cilj. Ipak, ovo je skup ljudi koji voli da pobeđuje. Tako da mogu da garantujem da ćemo u svaki trening i u svaku utakmicu ulaziti sa maksimalnom motivacijom. E sad, šta možemo u ovom periodu koji je jako kratak i šta će biti dometi na startu sezone, to je nemoguće reći. Siguran sam da kako vreme odmiče, da ćemo biti sve bolji i utreniraniji i imati koncepciju koja na srpskom nivou može da izgleda jako ozbiljno - ispričao je Teodorović.

Oko preuzimanja kluba Teodorović se sa predsednikom kluba Ljubomirom Pavlovićem, kaže, dogovorio za 5 minuta. Složni su trener i prvi čovek kluba i da u početku neće biti rezultatskog pritiska, te da je za sada najbitnija stabilizacija. Ove sezone ulaz na "Željine" utakmice besplatan; Foto: Vanja Keser

Velika mi je čast da sedim ovde. Ponikao sam u onoj staroj državi, gde je Železničar bio jedan od klubova sa velikom tradicijom. Sećam se i dalje jakih duela moje Metaloplastike i "Želje". Dirnut sam što me je jedan takav klub pozovao i izašao sa jednim ozbiljnim projektom. Sada sam tu i probaću da prenesem svoju energiju i iskustvo na igrački kadar i da ćemo biti zadovoljni na kraju sezone - rekao je Teodorović.

Do početka sezone ostalo još mesec dana; Foto: Vanja KeserI ovog puta promociji trenera "Želje" prisustvovalo je rukovodstvo Niša - gradonačelnik Darko Bulatović i većnik Branislav Kačar, a obojica su istakla da je klub jako značajan za grad. Bulatović je napomenuo i da se ove sezone karte za "Željine" utakmice neće naplaćivati, a Kačar da nova Uprava kluba ima podršku Grada.

Prošle godine smo imali mali peh gde je, ne mi, nego Uprava Železničara imala veliku ambiciju, u kojoj su malo izgoreli. Siguran sam da su namere Uprave bile da uradi najbolje za klub. Možda se u tom trenutku nisu poklopile sve kockice, ne bih da ulazim u detalje i nismo uspeli da rešimo to. Stigla je i nova garnitura, nova Uprava, sve promene su izvršene, Grad je dao podršku - rekao je Kačar.

Igrači na koje će Teodorović moći da računa ove sezone su golmani Miroslav Kocić, Nikola Matović i Darko Stošić, levi bekovi Nemanja Milovanović, Petar Petrović i Nemanja Milutinović, srednji Marko Milosavljević, Aleksandar Pavlović i Luka Potonjak, a desni samo Veljko Stanojević. Od desnih krila tu su Nemanja Živković i Danilo Stojanović, a od levih Đorđe Spasić, Davor Stankulić i Nemanja Cvetković. Jedini pivot je Vladimir Jevtić.

Inače, Železničar će se ove sezone takmičiti u Superligi, Kupu Srbije i evropskom Čelendž kupu. Prvo kreće domaće prvenstvo, koje će Nišlije otpočeti sredinom septembra, gostovanjem Proleteru u Zrenjaninu.

Teodorović kaže da još ne oznaje tim dovoljno dobro da bi znao koji su sportski dometi; Foto: Vanja Keser

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.