Tender za ukrase u Nišu tri godine neuspešan, a gradonačelnik kaže nove dekoracije nema zbog kritika

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za ukrase u Nišu tri godine neuspešan, a gradonačelnik kaže nove dekoracije nema zbog kritika

Niš je i ove sezone, treću godinu zaredom, ostao bez novih ukrasa za dekorisanje grada, ali ne zato što nije bilo javne nabavke, kao što kaže gradonačelnik Darko Bulatović, već zato što se tenderi osporavaju i propadaju. Ipak, Bulatović to ne priznaje i kaže da nove dekoracije nema zbog brojnih kritika.

Već nekoliko godina Niš se kiti starim ukrasima, a sve zbog loših tendera. Bilo je sumnje da su oni prethodnih godina štelovani i osporavani, a ove godine je na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bilo kasno za kupovinu.

Ipak, gradonačelnik Niša na pitanje novinara kako mu grad izgleda bez novih ukrasa koji nisu kupljeni zbog problema sa javnim nabavkama ne priznaje da je osporavanje tendera razlog za to. Gradonačelnik kaže da novih ukrasa nema zbog kritika; foto: V. K.

Ono što mogu da kažem je da prošle godine kada je bila javna nabavka, Grad je s vaše strane kritikovan zašto je raspisao javnu nabavku, a toliko ima onih koji su bolesni, koji nemaju novca da izmiruju svoje obaveze. Sada kada Grad nije raspisao javnu nabavku i kupio nove sada bivamo kritikovani - rekao je Bulatović.

Upitan da pojasni da li zbog novinara Niš nema nove ukrase, on je odgovornost, po običaju, prebacio.

Ne, izvinite. Ja to nisam rekao. I to nije nadležnost gradonačelnika, nego Parking servisa - odgovorio je.

Međutim, ostaje nejasno da li je gradonačelnik neobavešten o propalim tenderima kojima je trebalo kupiti novogodišnju dekoraciju ili je samo hteo da zaštiti preduzeće koje tri godine zaredom bezuspešno pokušava da ih kupi.

Podsetimo, poslednji put se Niš ponovio novogodišnjom dekoracijom 2016. godine, kada je postavljen vilin-konjic na Trgu kralja Milana i veliki poklon sa mašnom u Obrenovićevoj ulici. Poslednje tri godine se zbog spornih tendera postavljaju samo stari ukrasi i uglavnom se dekoriše centar grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.