Telegram o objavi rata Srbiji prvo stigao u Niš

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Jul.2021, 22:47

Telegram o objavi rata Srbiji prvo stigao u Niš

Na današnji dan telegram o objavi rata od strane Austro-Ugarske Srbiji stigao je u Niš i predat je tadašnjem predsedniku Vlade Nikoli Pašiću čiji se kabinat nalazio u zgradi današnjeg Univerziteta u Nišu.

Povodom podsećanja na 28. juli, kada je Austro-Ugarska 1914. godine objavila rat Srbiji, na spomen-ploču koja se nalazi na zgradi Univerziteta u Nišu položen je venac i odata pošta stradalima u Velikom ratu.

Venac su položili gradski većnik Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Stojanović sa predsednicom Kola srpskih sestara Ljiljanom Stojanović i predsednikom Udruženja za negovanje oslobodilačkih ratova od 1912. do 1920. godine Branislavom Radovanovićem.

U periodu od jula 1914. do oktobra 1915. godine Niš je bio sedište Vlade i Narodne skupštine Srbije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.